ΔΚ

Δημήτρης Κανελλόπουλος

To σατιρικό site «Το Κουλούρι» τούς πήρε στο ψιλό για την Τράπεζα Θεμάτων

To σατιρικό site «Το Κουλούρι» τούς πήρε στο ψιλό, αλλά ο πρώην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Κλουζό-Σφακιανάκης αναζητεί παθιασμένα τους δράστες, όπως έλεγε σε ένα ραδιόφωνο.

media 42

Οχι πως δεν το γνωρίζουμε όλοι μας αυτό πολύ καλά, απλώς κάθε φορά που σκάει μπροστά σου μια νέα περίπτωση, φρικάρεις. Γινόμαστε σιγά σιγά Τουρκία α λα Ερντογάν και Ουγγαρία α λα Ορμπαν.

Τελευταίο παράδειγμα, αυτό με τους… χάκερ που χτύπησαν την Τράπεζα Θεμάτων της Νίκης Κεραμέως. Η Τράπεζα Θεμάτων κατέρρευσε τη Δευτέρα και την Τρίτη. Ευτυχώς μετά δούλεψε γιατί πήραν τα μέτρα τους. Οπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε, το σύστημα ήταν της πλάκας, ούτε ένα site της συμφοράς δεν θα παρουσίαζε τέτοιο χάλι. Μου έλεγε ένας προγραμματιστής ότι με μόλις 10 ευρώ θα μπορούσε να υπήρχε ένα αξιοπρεπές τείχος προστασίας.

Τέλος πάντων, ήταν ένα φιάσκο. Ενα από τα πολλά του επιτελικού κράτους. Κοιτάξτε όμως τι σημαίνει media-κή υπεροπλία. Εκαναν το μαύρο άσπρο και το φιάσκο μετατράπηκε σε ηρωική αντίσταση σε χάκερ που μας επιτέθηκαν από το εξωτερικό. Τη Δευτέρα, σαστισμένοι καθώς ήταν, δεν αντέδρασαν έγκαιρα.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας δεν έλεγαν τίποτε και τα φιλικά της ΜΜΕ, επειδή δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, κατά την προσφιλή τους τακτική «έθαβαν» το θέμα. Δεν ήταν, βλέπετε, και καμιά δήλωση της Φωτίου να την αναδείξουν, να τη βροντοφωνάξουν, να την κάνουν πρώτο θέμα.

Την Τρίτη όμως το φιάσκο με την Τράπεζα Θεμάτων συνεχίστηκε. Το επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας έριξε τον Ακη Σκέρτσο στο παιχνίδι και ανάμεσα σε διάφορες ανοησίες (φταίει ο υπηρεσιακός υπουργός, φταίει η απλή αναλογική κοκ.) έδωσε τη γραμμή: χάκερ από το εξωτερικό, από 114 έως 140 χώρες, χτύπησαν την Τράπεζα Θεμάτων της Νίκης Κεραμέως.

Αυτό ήταν. Τα φιλικά προς τη Νέα Δημοκρατία ΜΜΕ υιοθέτησαν με τη μία το αφήγημα Σκέρτσου. Και άρχισαν να γράφουν για κυβερνοεπιθέσεις, για χάκερ, για 165 εκατομμύρια χτυπήματα (ο Πρετεντέρης είπε για 165 εκατομμύρια ανθρώπους!), για χίλια δυο. Παρακολούθησα τα κεντρικά δελτία των καναλιών. Ολα μιλούσαν για τους χάκερ σαν το αδιαμφισβήτητο γεγονός, χωρίς να αφήνουν ούτε χαραμάδα αμφιβολίας ότι κάτι άλλο μπορεί να συνέβη, βρε αδελφέ. Και, φυσικά, καμιά ευθύνη σε εκείνους που κυβερνούσαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Ετσι παίζεται, αγαπητοί μου, το παιχνίδι. Ερχονται τα ΜΜΕ και μετατρέπουν ένα φιάσκο της κυβέρνησης σε πράξη ηρωικής αντίστασης. Τι κι αν γράφαμε εμείς, τι κι αν βγήκαν διάφοροι τεχνικοί και επιστημονικές ομάδες κι έλεγαν ότι δεν βλέπουν κάποια κυβερνοεπίθεση, πόσοι το έμαθαν, πόσοι το πληροφορήθηκαν; Ελάχιστοι. Οι περισσότεροι, η συντριπτική πλειονότητα, είχαν μάθει μόνο για τους χάκερ επειδή αυτό έλεγαν όλα τα πανελλαδικά κανάλια, τα έξι ιδιωτικά (ΑΝΤ1, Mega, ΣΚΑΪ, Open, Star, Alpha) και η δημόσια ΕΡΤ. Η μητέρα ενός φίλου από την Κρήτη, μια συμπαθέστατη γιαγιά, τον πήρε τηλέφωνο και ρωτούσε τι σημαίνει χάκερ και γιατί κάνουν επίθεση στα σχολεία μας.

Ελάτε τώρα να αντιστρέψουμε λίγο την κατάσταση και να αναλογιστούμε τι θα γινόταν αν στην κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Και όχι η Νέα Δημοκρατία. Τι πιστεύετε πως θα έκαναν τα κανάλια; Ο ΣΚΑΪ λόγου χάριν. Το Mega. O ANT1. Θα εκθείαζαν μια ηρωική πράξη αντίστασης ή θα κατέκριναν από το πρωί ώς το βράδυ το μεγαλοπρεπές φιάσκο; Την απάντηση τη γνωρίζετε, δεν χρειάζεται να σας τη δώσω εγώ.

Το παιχνίδι λοιπόν είναι εντελώς άνισο. Θεωρώ και χαμένο. Η Νέα Δημοκρατία διαθέτει μια υπεροπλία φιλικών ΜΜΕ που φέρνει στον νου απολυταρχικές κυβερνήσεις. Δεν ξέρω αν αντιμετωπίζεται αυτό πια. Επειτα από αρκετές ώρες ρεπορτάζ για το τι συνέβη στην Τράπεζα Θεμάτων και βλέποντας μετά τα κανάλια, δεν σας κρύβω, απογοητεύτηκα πλήρως. Δεν έχουμε σωσμό.

Σχετικά με το τεχνικό ζήτημα του θέματος, αντιγράφω το εξής από τα social, γιατί κάποιοι επιμένουν να μας ταΐζουν με κουτόχορτο αναζητώντας χάκερ στα πέρατα του κόσμου. Ιδού:

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ο server της Τράπεζας Θεμάτων δέχθηκε επίθεση από hackers με DDoS. Κατ’ αρχάς η μέθοδος DDoS πλημμυρίζει τον server με αιτήματα ψεύτικων πακέτων που προέρχονται από bots σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη, με αποτέλεσμα ο χρήστης να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί λόγω ελλιπούς bandwidth. Πόσο ανόητος ή άσχετος πρέπει να είσαι όταν δεν βάζεις country blocking στις διευθύνσεις ξένων χωρών σε έναν server που απευθύνεται στην ελληνική επικράτεια;

To σατιρικό site «Το Κουλούρι» τούς πήρε στο ψιλό εννοείται. Ιδού:

Πλέον, στον απόηχο των επιθέσεων που, σύμφωνα με έμπειρους ειδικούς, ίσως να προέρχονται από κάποια παράξενη χώρα της Ασίας, αποφασίστηκε ολική επιστράτευση, με την ανάκληση των αδειών όλων των μόνιμων στελεχών του ελληνικού στρατού αλλά και των ΕΠΟΠ, ενώ δεν αποκλείεται ακόμη και η κλήση έφεδρων στρατιωτικών, οι οποίοι θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα.

koulouri 42

Οπως τόνιζαν στο «Κουλούρι» ειδικοί που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στα ηλεκτρονικά υπολογιστικά συστήματα, οι δράστες της επίθεσης κατάφεραν να διαφύγουν του ειδικού αμυντικού τριγωνικού ραντάρ, δείγμα πως επρόκειτο για χάκερ που ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι κυβερνο-επιτιθέμενοι κατάφεραν να εισχωρήσουν από το ρούτερ 2kr-216-k12-vhf.iep.edu.gr το οποίο «έτρεχε» πιλοτική διάβαση για τη διασύνδεση με την υπόλοιπη υποδομή και ως εκ τούτου ήταν ευάλωτο.

Πλέον, στο συγκεκριμένο ρούτερ έχει χτιστεί ένα νέο τείχος προστασίας με τη χρήση ειδικών προγραμμάτων που εγκαταστάθηκαν από μπαρουτοκαπνισμένους IT του Πενταγώνου. «Αν περάσουν και από αυτά, τότε θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη διείσδυση στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Ο αετός προσγειώθηκε, κανείς δεν είναι ασφαλής», σημείωνε έμπειρος αξιωματικός της κυβερνο-άμυνας της πατρίδας μας, συμπληρώνοντας ότι «ίσως χρησιμοποιήσουμε και κυβερνο-άμυνα ζώνης, όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά». Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο τις κρίσιμες αυτές ώρες που περνά η χώρα μας, ενώ αναμένεται και η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.

To σατιρικό site «Το Κουλούρι» τούς πήρε στο ψιλό, αλλά ο πρώην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Κλουζό-Σφακιανάκης αναζητεί παθιασμένα τους δράστες, όπως έλεγε σε ένα ραδιόφωνο.

Πηγή: Efsyn

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…