Το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού για τα Τέμπη μόλις «έπιασε» τις 1 εκατομμύριο υπογραφές!

Ξεπέρασε τις 1.000.000 υπογραφές το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού για την απόδοση ευθυνών σχετικά με το έγκλημα στα Τέμπη

Μαρία Καρυστιανού

Μόλις ξεπέρασε τις 1.000.000 υπογραφές το ψήφισμα της Μαρία Καρυστιανού για τα Τέμπη και όπως είχε ανακοινώσει η ίδια θα καταθέσει τις υπογραφές στη Βουλή.

Μια εξέλιξη που αναμένεται να πυροδοτήσει γενικότερες διεργασίες και που δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς σήμερα, Τετάρτη 28/02, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με 57 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και συγγενείς και επιζώντες να ζητούν δικαίωση.

Τέμπη ψήφισμα

 

ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ – Ο επόμενος στόχος είναι 1,5 εκατομμύριο υπογραφές

Τι αναφέρει το ψήφισμα

“Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

“Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι!

“Κατά τη διαδικασία θα σας ζητηθεί χρηματικό ποσό, το οποίο θα είναι προαιρετικό και δεν αφορά τον σύλλογο “Τέμπη 2023” αλλά την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα.

“Επιλέγετε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας”, αναφέρει στο μήνυμα-κάλεσμά της η Μαρία Καρυστιανού.

ΨΗΦΙΖΩ ΕΔΩ

Καρυστιανού: «Πώς να αισθάνομαι όταν βλέπω ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία τρέχει πιο γρήγορα από τους δικούς μας»

Η μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθης, η Μαρία Καρυστιανού, που είναι και πρόεδρος του Συλλόγου των Συγγενών των Θυμάτων Τεμπών, μίλησε στον ΑΝΤ1 για το έγκλημα στα Τέμπη.

Σήμερα, Τετάρτη 28/02, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με 57 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και συγγενείς και επιζώντες να ζητούν δικαίωση.

«28 Φεβρουαρίου άλλαξε η ζωή μου και το χειρότερο δεν είναι ότι άλλαξε η ζωή μου, είναι ότι τερμάτισε η ζωή ενός πολύ νέου ανθρώπου. Ενός υπέροχου ανθρώπου που είχε τόσα όνειρα, τόσα πολλά όνειρα. Εκείνη τη μέρα… Άλλαξαν όλα εκείνη τη μέρα. Ήταν το τέλος της ζωής της κόρης μου και το τέλος της δικής μου ψυχής.

Το ότι ζω και σας μιλάω δεν σημαίνει ότι υπάρχω κιόλας. Ο πόνος δυναμώνει, η οργή δυναμώνει, ηρεμία δεν μπορούμε να βρούμε με αυτά που βλέπουμε και ακούμε. Πώς να αισθάνομαι εγώ σαν Ελληνίδα όταν βλέπω ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία τρέχει πιο γρήγορα από τους δικούς μας, από τη χώρα στην οποία ζω και της έδωσα το παιδί μου» ανέφερε μεταξύ άλλων η Μαρία Καρυστιανού.

«Πυρά» τις Έλενας Ακρίτα για το κακοστημένο ρατσιστικό show του δημάρχου Περάματος στους εξαθλιωμένους Ρομά

lagoudakos 1024x683 1

«Πυρά» τις Έλενας Ακρίτα για το κακοστημένο ρατσιστικό show του δημάρχου Περάματος στους εξαθλιωμένους Ρομά

«Ο κ. Λαγουδάκος δίνει συνειδητά χώρο σε ρατσιστικές και ακροδεξιές πρακτικές, σε μια περιοχή που…

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον αρχηγό του VMRO Χρίστιαν Μίτσκοσκι

VMRO

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον αρχηγό του VMRO Χρίστιαν Μίτσκοσκι

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας «να συμμορφωθεί επιτέλους με το διεθνές δίκαιο»…