Το πρόγραμμα της τετραμερούς Ελλάδας - Σερβίας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας

Οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, η διασφάλιση και η ενίσχυση της σταθερότητας και η ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής αναμένεται να απασχολήσουν την πρώτη Τετραμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας - Σερβίας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας που γίνεται την Τρίτη στη Βάρνα ως συνέχεια της Τριμερούς Συνάντησης Κορυφής Ελλάδας - Σερβίας - Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη.

NewsRoom 02/10/2017 | 21:38

Το ζήτημα της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων αποκτά ιδιαίτερη σημασία και δυναμική εν όψει της βουλγαρικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Στο πλαίσιο αυτό αναδεικνύεται η σημασία σύγκλισης μιας Συνόδου Ε.Ε . -Δυτικών Βαλκανίων κατά τη διάρκεια της βουλγαρικής προεδρίας το 2018 και ήδη έχει αρχίσει να αποκτά δυναμική, αφού υπήρξε αντικείμενο συζήτησης στη διάρκεια της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στο Ταλίν της Εσθονίας.

Επίσης στην Τετραμερή Σύνοδο της Βάρνας δίνεται περαιτέρω ώθηση στη συνεργασία της Ελλάδας, της Σερβίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στους τομείς της οικονομίας, των μεταφορών, και της ενέργειας.

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.