Το προφίλ του τυνήσιου μακελάρη: Πατέρας τριών παιδιών ο τρομοκράτης της Νίκαιας

Στη δημοσιότητα έρχονται στοιχεία από την ταυτότητα του μακελάρη της Νίκαιας, που σκόρπισε το θάνατο πατώντας και διαμελίζοντας ανθρώπους με το φορτηγό του.

5788ea8e1dc52442698b46fd 1

Συγκεκριμένα, ο Μοχάμεντ Λαχουαέζ Μπουχλέλ, που γαζώθηκε από τους αστυνομικούς, ήταν 31χρονος κάτοικος Νίκαιας τυνησιακής καταγωγής.

Η καταγωγή του ήταν από την πόλη Μσάκεν της Τυνησίας την οποία είχε επισκεφθεί για τελευταία φορά πριν από τέσσερα χρόνια, δήλωσαν σήμερα τυνησιακές πηγές ασφαλείας, χωρίς να διευκρινίζουν μέχρι πότε ήταν κάτοικος Τυνησίας.

Η Μσάκεν απέχει περίπου 10 χλμ. από την παραλιακή πόλη Σους.

Ο άνδρας δεν ήταν γνωστός στις τυνησιακές αρχές για ριζοσπαστικές ή ισλαμιστικές θέσεις, ενώ ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά.

Στη Νίκαια έφτασαν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συνοδεύομενος από τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς και τον υπουργό Εσωτερικών.

Ως γνωστόν, από την επίθεση σκοτώθηκαν 84 άτομα και άλλα 100 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων περίπου 20 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μεταξύ των νεκρών είναι τουλάχιστον 10 παιδιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 50 έχουν τραυματιστεί.

Η επίθεση έγινε στην παραλία της Νίκαιας, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολίτες και τουρίστες για να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της Γαλλίας.

Ο δράστης άνοιξε και πυρ κατά του πλήθους, ωστόσο τα πυρά δεν ακούγονταν καθαρά, καθώς την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη το σόου με τα πυροτεχνήματα.

Οι Αρχές ανέφεραν ότι το φορτηγό ήταν γεμάτο όπλα και χειροβομβίδες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά δεν είχε απασχολήσει τις μυστικές υπηρεσίες.

Μια συγκλονιστική μαρτυρία

Οδηγός μηχανής προσπάθησε να σταματήσει το φορτηγό, που έπεσε στο πλήθος, προσπαθώντας να ανοίξει την πόρτα του οχήματος, αλλά έπεσε στη διάρκεια της προσπάθειάς του, σύμφωνα με την αφήγηση γερμανού δημοσιογράφου Ρίχαρντ Γκούτγιαρ.

«Οδηγούσε πολύ αργά και τον ακολούθησε ένας μοτοσικλετιστής που κινήθηκε πίσω του και ο μοτοσικλετιστής προσπάθησε να τον περάσει και προσπάθησε μάλιστα να ανοίξει την πόρτα του οδηγού. Έπεσε κάτω από τις ρόδες του φορτηγού» κατέληξε ο δημοσιογράφος, ο οποίος γύρισε το δικό του βίντεο, το οποίο μεταδόθηκε από γερμανικό κανάλι.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…