Newsroom

Newsroom

Το πόρισμα για τον ΟΑΣΘ που επιβεβαιώνει τον Σπίρτζη-Τα τρία ευρήματα που καίνε την διοίκηση σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου

Την ώρα που το υπουργείο Μεταφορών έβγαλε ανακοίνωση για την καταβολή των δεδουλευμένων του προσωπικού του ΟΑΣΘ μια έκθεση ελέγχου που αφορά το έτος 2010 του ΣΕΕΥΜ στο ΟΑΣΘ αποδεικνύει τι ακριβώς συμβαίνει στον Οργανισμό που έχει σε ομηρεία τόσες μέρες τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης .

57ebd75e1dc5242c338b460d

Απευθείας αναθέσεις, δεκάδες επιδόματα στο προσωπικό και παράξενες διαδρομές είχε εντοπίσει ο έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών του υπουργείου Μεταφορών η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr θα σταλεί αύριο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου

Σύμφωνα με τα κυριότερα ευρήματα της έκθεσης ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών του υπουργείου Μεταφορών Η οικονομική συμμετοχή του Δημοσίου στο ισολογισμό του ΟΑΣΘ κατά το 2010 ανήλθε 128.571.213 εκ ευρώ. Παράλληλα όπως είχαν διαπιστώσει οι ελεγκτές όλοι οι χώροι των γραφείων του ΟΑΣΘ και τα αμαξοστάσια Φοίνικα και Σταυρούπολης ανήκουν στην κυριότητα του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού «ΗΡΑΚΛΗΣ» μέτοχοι του οποίου είναι κατά μεγάλη πλειοψηφία μέτοχοι του ΟΑΣΘ .Να σημειωθεί ότι η μίσθωση γίνεται με απευθείας ανάθεση ενώ όπως αναφέρει η Έκθεση τα μισθώματα είναι υπερδιπλάσια.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την έκθεση το Ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζει ως δαπάνη προσωπικού οποιαδήποτε παροχή προβλέπεται από τις ΣΣΕ χωρίς να παρεμβαίνει στο καθορισμό του ύψους των αμοιβών .Συγκεκριμένα στο προσωπικό του ΟΑΣΘ καταβάλλονται από 11 έως 26 επιδόματα με συνέπεια ο βασικός μισθός να αποτελεί μόλις το 36% του συνόλου των βασικών αποδοχών και το μέσο ετήσιο μισθολογικό κόστος ανά εργαζόμενο να ανέρχεται κατά το 2010 σε 37.297 ευρώ.

Παράλληλα διαπιστώθηκε από τους επιθεωρητές ότι στο Κανονισμό Προμηθειών του ΟΑΣΘ δεν υπάρχουν οροφές των 20.000 ευρώ και 60.000 ευρώ για απευθείας αναθέσεις και πρόχειρο διαγωνισμό αντιστοίχως όπως γίνεται στο δημόσιο .Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διαπιστωθεί συρροή συμβάσεων μεγάλου ύψους που γίνονται με απευθείας αναθέσεις.

Στην ανακοίνωση του το υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ότι θα καταβάλει σήμερα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων ενός εκ των δύο μηνών ωστόσο διευκρινίζεται ότι ο υπουργός έχει δώσει ήδη εντολή στο ΣΕΕΥΜ να ελέγξει εάν πράγματι θα εξοφληθούν οι εργαζόμενοι .

Η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών

Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και το Υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει σήμερα, προκαταβολικά στον ΟΑΣΘ το ακριβές ποσό που αντιστοιχεί στα οφειλόμενα δεδουλευμένα ενός εκ των δύο μηνών, που οφείλει ο ΟΑΣΘ στους εργαζομένους του.

Παράλληλα, ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστος Σπίρτζης έδωσε εντολή στο ΣΕΕΥΜΕ (Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών) να ελέγξει, εάν πράγματι θα εξοφληθούν οι εργαζόμενοι και ότι τα χρήματα δεν θα αποδοθούν σε άλλες υποχρεώσεις του ΟΑΣΘ.

Συγκεκριμένα θα κατατεθούν στον ΟΑΣΘ 2.874.896,61 ευρώ, που είναι το ύψος των οφειλόμενων δεδουλευμένων του μηνός Ιουλίου 2016, σύμφωνα με την επιστολή (αρ. πρωτ. 9801/12-09-2016), που απέστειλε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ, κ. Χρήστος Στεφανίδης.

Το ΥΠΟΜΕΔΙ, επίσης, αναφέρει κατηγορηματικά, ότι δεν θα επιτρέψει να διατεθεί ούτε ένα ευρώ από την αντισταθμιστική καταβολή (επιχορήγηση) προς τον ΟΑΣΘ, για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη ή υποχρέωση του Οργανισμού, πριν την εξόφληση των δεδουλευμένων προς τους εργαζομένους.

Ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ, κ. Χρήστος Σπίρτζης τόνισε χαρακτηριστικά: « Η αγωνία και ο αγώνας μας, είναι, να αντιμετωπίσουμε οριστικά το άγος του ΟΑΣΘ, υπέρ των πολιτών της Θεσσαλονίκης, με απόλυτη κατοχύρωση του δημοσίου και του κοινωνικού συμφέροντος». Και πρόσθεσε:

«Αυτό που ζει η χώρα και η Θεσσαλονίκη, είναι ένα εκβιασμός και μία ομηρεία, από μία ληστρική-μονοπωλιακή σύμβαση του ΟΑΣΘ, που σύνηψε δεκαετίες πίσω, το παλαιοκομματικό σύστημα εξουσίας. Μέχρι εδώ όμως. Δε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και αυτός ο εκβιασμός. Πρέπει να πάρουν όλοι τις ευθύνες τους. Είναι αλήθεια, ότι αυτός που ταλαιπωρείται σήμερα, είναι ο λαός της Θεσσαλονίκης. Και θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται, αν αυτή η σύμβαση, αυτός ο εκβιασμός, που γίνεται εδώ και 60 χρόνια, συνεχιστεί. Η συνέχιση της κατασπατάλησης των χρημάτων του ελληνικού λαού με πρόσθετες διεκδικήσεις, με διαιτησίες –που όλως τυχαίως- δικαιώνουν πάντα τον ΟΑΣΘ, με ψέματα και συκοφαντίες προς την κυβέρνηση και το ΥΠΟΜΕΔΙ, το οποίο δε χρωστάει ούτε ένα ευρώ βάσει της ισχύουσας συμφωνίας, έχει τελειώσει».

Γάζα: Το Ισραήλ τινάζει στον αέρα τις συνομιλίες στο Κάιρο για κατάπαυση του πυρός

gaza 1

Γάζα: Το Ισραήλ τινάζει στον αέρα τις συνομιλίες στο Κάιρο για κατάπαυση του πυρός

Χωρίς το Ισραήλ πραγματοποιούνται οι συνομιλίες, στο Κάιρο, για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας μετά…

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τοποθέτηση βόμβας στην Κηφισιά

drastes

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τοποθέτηση βόμβας στην Κηφισιά

Σε βίντεο-ντοκουμέντο από πρόσφατο χτύπημά της οργάνωσης σε σπίτι επιχειρηματία, φαίνεται και το Modus operandi…

Χάλκινος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ο τρομερός Εμμανουήλ Καραλής

ΚΑΡΑΛΗΣ

Χάλκινος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ο τρομερός Εμμανουήλ Καραλής

Ο κορυφαίος Έλληνας επικοντιστής κατάφερε να βρεθεί στους τρεις κορυφαίους του κόσμου με ένα τρομερό…