Το Politico «ξεμπροστιάζει» (ξανά) την κυβέρνηση Μητσοτάκη: «H επιτήρηση φεύγει, η λιτότητα μένει – Οργισμένοι οι πολίτες»

Με φόντο το πιθανό στήσιμο πρόωρων καλπών, τα σοβαρά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας που εξακολουθούν να ταλανίζουν τη χώρα, βρίσκονται σε απόλυτο «κοντράστ» με το κλίμα αισιοδοξίας που θέλει να καλλιεργήσει η κυβέρνηση.

5236635

Μπορεί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει ότι στις 20 του μήνα η χώρα βγαίνει από το καθεστώς εποπτείας που βρέθηκε τα τελευταία χρόνια, όμως, η κατάσταση της οικονομίας είναι εξαιρετικά κακή και πολύ δύσκολα η χώρα θα αποφύγει το νέο μνημόνιο. Τα «καλά μαντάτα» διαψεύδει το Politico, σε ρεπορτάζ με τίτλο «Η Ελλάδα εξέρχεται από την εποπτεία, αλλά η οδύνη της λιτότητας παραμένει».

Το Politico ξεμπροστιάζει για άλλη μια φορά με δημοσίευμά του την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με φόντο το πιθανό στήσιμο πρόωρων καλπών, τα σοβαρά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας που εξακολουθούν να ταλανίζουν τη χώρα, βρίσκονται σε απόλυτο «κοντράστ» με το κλίμα αισιοδοξίας που θέλει να καλλιεργήσει το Μέγαρο Μαξίμου, ο Κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του.

Ειδικότερα, σε ρεπορτάζ με τίτλο «Η Ελλάδα εξέρχεται από την εποπτεία, αλλά η οδύνη της λιτότητας παραμένει», η έγκυρη ιστοσελίδα τονίζει ότι παρά τους πανηγυρισμούς της Κομισιόν και της ελληνικής κυβέρνησης, δια στόματος Σταϊκούρα, η χώρα μας «εξακολουθεί να παλεύει με πολλές από τις αδυναμίες που έχουν επιβαρύνει την ανάπτυξη εδώ και δεκαετίες», αδυναμίες που «καθιστούν την οικονομία ιδιαίτερα ευάλωτη στους νέους κραδασμούς από τον πόλεμο της Ουκρανίας, την ενεργειακή κρίση και τον κίνδυνο στασιμότητας που επικρατούν στην ευρωζώνη».

Επίσης, το Politico αναφέρει ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε υψηλό 29 ετών, στο 11,5%, «καθιστώντας το κόστος ζωής σχεδόν δυσβάσταχτο για πολλούς Έλληνες». Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει, οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα «υστερεί επίσης σε σχέση με τις περισσότερες προηγμένες οικονομίες σε ό,τι αφορά την προσφορά καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ».

Στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι το μόνο μέλος της ευρωζώνης του οποίου το δημόσιο χρέος έχει βαθμολογία «Σκουπίδια», «παρόλο που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι η χώρα θα μπορούσε να επιτύχει καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας το πρώτο εξάμηνο του 2023».

Τέλος, λόγος γίνεται για το γεγονός ότι το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε από 355,9 δισ. δολάρια το 2008 σε 188,7 δισ. δολάρια το 2020 και τώρα αρχίζει να αυξάνεται ξανά στα 216,4 δισ. δολάρια το 2021. «Η οικονομική ύφεση άφησε τους Έλληνες εξουθενωμένους, οργισμένους και απογοητευμένους. Σχεδόν μισό εκατομμύριο έφυγαν για τον πιο εύπορο βορρά της Ευρώπης και ελάχιστοι έχουν επιστρέψει» αναφέρεται στο άρθρο.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…