Newsroom

Newsroom

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. «αδειάζει» την Κ. Λάσπα για τις τρανσφοβικές δηλώσεις

Σάλος με τις δηλώσεις της γραμματέως εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ Κατερίνας Λάσπα για την εκδήλωση με τις drag queen που διάβασαν παραμύθια σε παιδιά

laspa pasok 780x410 1

Εντονες αντιδράσεις εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ προκαλεί η τηλεπαρουσιάστρια Κατερίνα Λάσπα μετά τα όσα δήλωσε επικρίνοντας την εκδήλωση με τις drag queens που διάβασαν παραμύθια σε παιδιά ηλικίας 3-12 ετών στη Θεσσαλονίκη. Η τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ άδειασε…την Κατερίνα Λάσπα αναφέροντας:

«Οποιοδήποτε μέλος διαφωνεί με τη θέση της παράταξης, τα όργανα του κόμματος είναι τα αρμόδια να κρίνουν τις πράξεις του».

Συγκεκριμένα η κ. Παπαδοπούλου στη δήλωσή της μέσω Facebook αναφέρει: «Η Vasia Madesi με τη θεσμική της ιδιότητα, εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, παρευρέθηκε χθες Παρασκευή στην εκδήλωση του Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης, όπου drag queens διάβασαν παραμύθια σε παιδιά.

Η Βάσια, πιστή στις αρχές της προοδευτικής παράταξης, συνεπής στον αγώνα για ισότητα και αποδοχή της διαφορετικότητας, εξέφρασε για ακόμα μια φορά τη διαχρονική στήριξη του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Είμαστε στο πλευρό της για την επίθεση που δέχεται από ακροδεξιά τρολ και φασίστες, που αναπαράγουν λόγο ρατσιστικό, ομοφοβικό και τρανσοφοβικό.

Οποιοδήποτε μέλος διαφωνεί με τη θέση της παράταξης, τα όργανα του κόμματος είναι τα αρμόδια να κρίνουν τις πράξεις του».

Η Βάσια Μαντεση σε δική της ανάρτηση αναφέρεται ως εξής για την εκδήλωση αλλά και για τα τρανσφοβικά σχόλια που ακολούθησαν:

«Ένα απόγευμα στη «χρωματιστοχώρα»

Ένα από τα πιο ωραία και σίγουρα «διαφορετικά» απογεύματα του 2022!

Βρεθήκαμε στην εκδήλωση του Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Γίναμε μια παρέα μικροί και μεγάλοι ακούγοντας το παραμύθι με την «Drag queen που έσωσε τα Χριστούγεννα»! Τα παιδιά μας είπαν για την «χρωματιστοχώρα», μια δική τους επινόηση, μια χώρα που όλα τα χρώματα και οι άνθρωποι ζουν αρμονικά και λάμπουν το ίδιο χωρίς το ένα να επισκιάζει το άλλο. Ίσως ο,τι πιο όμορφο έχω ακούσει αυτή τη χρόνια  γιατί τα παιδιά έχουν τον τρόπο τους να γεμίζουν την καρδιά μας.

Για το 2023, ας πούμε στα παιδιά πως τα παιχνίδια δεν είναι μόνο ροζ και μπλε, πως τα αυτοκινητάκια δεν είναι μόνο για αγόρια και οι κουζίνες μόνο για κορίτσια. Αφήστε τα παιδιά να διαλέξουν  με αγάπη απέναντι σε όσες φωνές δυσκολεύονται να καταλάβουν τα αυτονόητα, καλή και πολύχρωμη νέα χρονιά! »