Το παρασκήνιο της διαγραφής Μίχαλου από την ΝΔ

Όλοι οι «καυτοί» διάλογοι Αυγενάκη - Μίχαλου που οδήγησαν στη διαγραφή του.

NewsRoom 30/06/2018 | 13:56

Η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή σε γνωστή ιστοσελίδα από την συνάντηση που έγινε στην Αίγλη Ζαππείου μεταξύ του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου,ήταν η αφορμή να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση της αποπομπής του από την ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης,που ετοίμαζε τις βαλίτσες του για την Γερμανία όπου και θα συναντούσε τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών Σολτς και Ζεεχόφερ, και σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Εστία», μόλις πληροφορήθηκε την είδηση έγινε έξω φρενών. «Δεν μου αρέσει τα στελέχη μας να πίνουν καφέ με το Νίκο Παππά», σχολίασε σε συνεργάτες του την επόμενη ημέρα το πρωί.

Αμέσως κάλεσε στο κινητό του τον Γραμματέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λευτέρη Αυγενάκη, και (σε ελεύθερη απόδοση) του είπε: «Κάλεσέ τον και ζητείστε του να διαψεύσει τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να ιδρύει κόμμα. Αν δεν το κάνει, να κινηθούν αμέσως οι διαδικασίας διαγραφής του», περιγράφει η εφημερίδα.

Ο γραμματέας της ΝΔ εκτέλεσε στο ακέραιο τις εντολές που έλαβε. Κάλεσε τον κ. Μίχαλο (που είναι και ex officio μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ) το βράδυ της Δευτέρας, ενώ βρισκόταν σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Μίχαλος, ο οποίος είχε πληροφορηθεί προηγουμένως το παρασκήνιο της δημοσίευσης της φωτογραφίας, επέστρεψε το τηλεφώνημα την επόμενη ημέρα το πρωί.

Και σύμφωνα με την εφημερίδα «Εστία» ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

-Κωνσταντίνε, θα μιλήσουμε σήμερα με την κομματική σου ιδιότητα…

-Δεν καταλαβαίνω είναι νέα διάλεκτος αυτή;

-Το ποτήρι ξεχείλισε! Κάνεις δημόσιες συναντήσεις με υπουργούς και υπάρχουν δημοσιεύματα ότι κάνεις κόμμα. Πρέπει να απολογηθείς!

Ο κ. Μίχαλος εξοργισμένος απάντησε:

-Είναι ντροπή αυτό που κάνετε. Ντροπή σας! Εσύ έδωσε την φωτογραφία στην ιστοσελίδα και διοχέτευσες τις φαντασιώσεις σου περί κόμματος. Και θα απαντήσω εγώ στις φαντασιώσεις σας; Αρνούμαι!

Η απάντηση του προέδρου του ΕΒΕΑ δεν ικανοποίησε τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος ζήτησε από τον Γραμματέα του να κινηθούν αμέσως οι διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό. Ειδοποιήθηκε και όταν επέστρεψε άρον άρον από το νησί όπου βρισκόταν ο πρόεδρος του Ανώτατου Πειθαρχικού Δικαστηρίου της ΝΔ, Απόστολος Κράτσας. Επικοινώνησε την Τετάρτη με τον κ. Μίχαλο, του διάβασε το «κατηγορητήριό» του και τον κάλεσε σε «απολογία», ειδάλλως να στείλει υπόμνημα.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ εξήγησε ότι δεν ήταν δυνατόν να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του γιατί την ίδια ημέρα είχε προγραμματισμένες επισκέψεις σε υπουργεία για θέματα των Επιμελητηρίων.

Πηγή: Το Ποντίκι