"Το Θωρηκτό Ποτέμκιν" στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Συνεχίζοντας τη σταθερή συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, οι Silent Move συνοδεύουν μουσικά το αριστούργημα του Sergei Eisenstein, Θωρηκτό Ποτέμκιν, με αφορμή την επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης.

59f344b11dc524aa498b490e

Το Θωρηκτό Ποτέμκιν θεωρείται από πολλούς ίσως η σημαντικότερη ταινία στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, για την οπτική του περιεκτικότητα, τη χρήση του μοντάζ, τη δύναμη των πλάνων, με αποκορύφωμα την περιβόητη σκηνή στις σκάλες της Οδησσού. Με όχημα τον αυτοσχεδιασμό και τον προσωπικό τους ήχο, οι Silent Move είναι σε συνεχή διάλογο με την ταινία, άλλοτε ακολουθώντας τον καταιγιστικό ρυθμό της κι άλλοτε δημιουργώντας στατικές ηχητικές καταστάσεις.

Οι Silent Move δημιουργήθηκαν το φθινόπωρο του 2009 και μια από τις πρώτες ταινίες που επένδυσαν μουσικά ήταν το Nosferatu του F. Murnau. Στη συνέχεια, και μετά από πολλαπλές live παρουσιάσεις του Nosferatu, διοργάνωσαν στο σινεμά ΤΡΙΑΝΟΝ το διήμερο Φεστιβάλ Αυτοσχεδιασμός και Σινεμά (Silent Move, Μπάμπης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Μοσχούτης και Γιώργος Κατσάνος) που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2012. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ αυτού παρουσίασαν τη δουλειά τους πάνω στην ταινία The passion of Joan of Arc του C. Dreyer.

Μετά τη συμμετοχή τους στο In Mute Festival στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Οκτώβριος 2013), όπου παρουσίασαν την ανάγνωσή τους στην ταινία του Jean Epstein The fall of the house of Usher, αλλά και την σύμπραξή τους με τη γιαπωνέζα φωτογράφο Haruna Kawanishi στο πλαίσιο του Athens Photo Festival (Πειραματικός χώρος Ανάμεσα ), οι Silent Move κυκλοφόρησαν το πρώτο τους CD στο ανεξάρτητο label TRIPLE BATH με τίτλο Silent move – in seven parts. Έχουν συμμετάσχει στα φεστιβάλ πειραματικής μουσικής Deteriorate sound festival, Avant-garde guitar festival και Soundtrope Festival.

Τη χρονιά που μας πέρασε πραγματοποίησαν σειρά εμφανίσεων στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων παρουσιάζοντας ένα project εστιασμένο στη μουσική συνοδεία ταινιών του Alfred Hitchcock. Στο πλαίσιο αυτού του project συνόδευσαν τις ταινίες The birds, Psycho και Vertigo.

Info:

07/11/2017

21:00

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη, Αθήνα

Eισιτήρια:

6 €

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

Τηλ.: 213.00.40.496 & 69.45.34.84.45 | https://polychorosket.gr

Τέμπη: Η υπόσχεση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων – «Οι πολίτες να είναι βέβαιοι πως η αλήθεια θα αποκαλυφθεί»

tebi 6

Τέμπη: Η υπόσχεση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων – «Οι πολίτες να είναι βέβαιοι πως η αλήθεια θα αποκαλυφθεί»

«Η απαίτηση για δικαιοσύνη για εμάς είναι καθήκον», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών…

Τσιάρας: Απίστευτη δήλωση από τον υπουργό – «Ο Έβρος είναι ο πρώτος νομός που βρίσκομαι εκτός Ελλάδος» (video)

tsiaras1

Τσιάρας: Απίστευτη δήλωση από τον υπουργό – «Ο Έβρος είναι ο πρώτος νομός που βρίσκομαι εκτός Ελλάδος» (video)

Αυτό είναι το "πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον και της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού" για…

Τσελέντης: Το μάγμα του ηφαιστείου ενεργοποιεί τα ρήγματα στις Κυκλάδες – Ποιο είναι το χειρότερο σενάριο

476380793 9168703683195706 6710885082944174864 n 1

Τσελέντης: Το μάγμα του ηφαιστείου ενεργοποιεί τα ρήγματα στις Κυκλάδες – Ποιο είναι το χειρότερο σενάριο

"Εξακολουθείτε να προσέχετε, δεν τελειώσαμε ακόμα", το μήνυμα του σεισμολόγου