Το νέο σποτ της κυβέρνησης ενάντια στη ρητορική του μίσους

Η ρητορική του μίσους έχει στόχο να περιθωριοποιήσει συμπολίτες μας, να βλάψει συνανθρώπους μας, να απαξιώσει το δικαίωμα στη διαφορά και δεν έχει καμία σχέση με τον πολιτικό πολιτισμό μας αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε ανακοίνωσή του με την οποία παρουσιάζει σποτ για την καταπολέμηση των διακρίσεων.

5aa26cfb1dc524144f8b457c

«Τις τελευταίες εβδομάδες συνέβησαν τρία γεγονότα, τα οποία οφείλουμε να εξετάσουμε με ψυχρή λογική. Αρχικά, η σοκαριστική δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιου Δαβάκη, ο οποίος δήλωσε ότι «απαγορεύει σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο να τον ψηφίσει». Έπειτα, η εξάρθρωση νεοναζιστικής οργάνωσης, φέρουσα να έχει ποίκιλλες εγκληματικές επιθέσεις στο ενεργητικό της και οπλισμό στην κατοχή της. Τέλος, ο φραστικός εκτροχιασμός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κασσιδιάρη κατά του βουλευτή του Σύριζα Μουσταφά Μουσταφά» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης και σημειώνει ότι και τα τρία συμβάντα είναι απόλυτα συνδεδεμένα μαζί τους.

«Εκκολάπτονται από την ίδια ιδεολογία. Την ιδεολογία εκείνη που στρέφεται κατά μερίδας των πολιτών» αναφέρει, τονίζοντας παράλληλα ότι «κοινός παρανομαστής είναι η ρητορική του μίσους που στόχο έχει να περιθωριοποιήσει συμπολίτες μας, να βλάψει συνανθρώπους μας, να απαξιώσει το δικαίωμα στη διαφορά».

Ο κ. Βερναρδάκης υπενθυμίζει όσα είπε ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια του κτιρίου Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, «για την παρούσα κυβέρνηση δεν υπάρχουν πολίτες πολλών κατηγοριών. Όπως δεν υπάρχουν και περιοχές πολλών κατηγοριών» και επισημαίνει ότι το σποτ απευθύνεται στην κοινωνία και όχι στα πολιτικά κόμματα «που φέρουν την ευθύνη διχαστικού, ρατσιστικού και επιθετικού λόγου».

Διευκρινίζει δε, καταλήγοντας, ότι «η κοινωνία είναι αυτή που αποφασίζει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει».

Στο σποτ εμφανίζεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, δημοσιογράφος στο επάγγελμα.

«Τρία συναισθήματα κινητοποιούν τον άνθρωπο: το μίσος, η άγνοια και η αγάπη» αναφέρει ο βουλευτής και συνεχίζει λέγοντας ότι «η ρητορική του μίσους στρέφεται εναντίον της ανθρώπινης ζωής. Σηκώνει το χέρι και κτυπά το διαφορετικό. Το άλλο. Μην νομίζετε ότι σταματά εκεί. Και τη γυναίκα θα χτυπήσει και το παιδί.

Όποιος ή όποια σέβεται την ιστορία της χώρας μας, δεν έχει δικαίωμα να μην ομιλεί. Γατί δεν μπορούμε να λέμε σήμερα ότι δεν ξέρουμε. Ότι έχουμε άγνοια. Ξέρουμε και παραξέρουμε. Και καθημερινά γνωρίζουμε όλο και περισσότερα. Φροντίζουμε να δείξουμε, να φέρουμε στο φως το πρόσωπο εκείνων που είναι εχθροί της Δημοκρατίας» λέει ο κ. Μπάρκας.

Στη συνέχεια του μηνύματός του προς τους πολίτες της χώρας, ο βουλευτής αναφέρει: «Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία, χωρίς ο πολίτης, ο κάθε πολίτης να νοιώθει ασφαλής στη χώρα του και ισότιμος.

Ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, κοινωνικής θέσης και χρημάτων.

Η κυβέρνησή μας τόσο καιρό φροντίζει να μην υπάρχουν πολίτες πολλών κατηγοριών, να μην υπάρχουν πολίτες υποβαθμισμένοι.

Γιατί εμείς ασκούμε κοινωνική πολιτική. Κοινωνική πολιτική που γίνεται με σχέδιο. Παλεύουμε γι’ αυτό. Να εξαφανιστεί η ρητορική του μίσους από τις γειτονιές, τα σπίτια, τις συνοικίες, τις πόλεις μας.

Όλοι οι πολίτες αυτής χώρας έχουμε τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις. Λογικό δεν είναι;».

«Είναι λογικό και δεν αλλάζει» καταλήγει το σποτ:


Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…