Τα 7 βήματα του ΣΥΡΙΖΑ για «Δίκαιη Κοινωνία» και «Ευημερία για Όλους» – Το νέο σύνθημα και η πολιτική του ιστορία

«Ελλάδα 2027» - Επτά συγκεκριμένα βήματα από τον ΣΥΡΙΖΑ για δίκαιη κοινωνία και «ευημερία για όλους»

5904898 1

Επιμένει στο τέμπο της θετικής ατζέντας για τις λιγοστές ημέρες που απομένουν μέχρι τη διεξαγωγή των δεύτερων εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με την Κουμουνδούρου να σχεδιάζει μπαράζ προεκλογικών  θεματικών εκδηλώσεων προκειμένου να παρουσιάσει στην κοινωνία το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας.

Την ίδια στιγμή, μετά και την παραδοχή Βορίδη πως τόσο καιρό η ΝΔ ψεύδεται για τη δήθεν κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, πηγές της Κουμουνδούρου σχολιάζουν ότι επιβεβαιώνεται όχι μόνο η πλαστογραφία του Σκέρτσου την οποία είχε αποκαλύψει και το Documento, αλλά και η πραγματική αιτία πίσω από την απροθυμία του κ. Μητσοτάκη για πραγματική σύγκριση των δύο αντιπαρατιθέμενων προγραμμάτων.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές σχολιάζουν ότι η ίδια απροθυμία επιβεβαιώθηκε και στη διακομματική Επιτροπή, στο πλαίσιο της οποίας η ΝΔ απέρριψε το debate μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρότι προεκλογικά έλεγε ό,τι ο κ. Μητσοτάκης θα πάει σε debate με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις δεύτερες εκλογές.

«Ελλάδα 2027: Επτά βήματα για δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους»

Το σοκ των αποτελεσμάτων της πρώτης κάλπης παρότι ήταν μεγάλο ομολογουμένως φαίνεται πως δεν «βύθισε» στην αδράνεια τους παροικούντες στην Κουμουνδούρου, οι οποίοι, αρχής γενομένης από σήμερα, Τετάρτη, ξεδιπλώνουν ένα πανελλαδικό σχέδιο δράσης ούτως ώστε να παρουσιάσουν ένα ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμά που απαντά στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Η έμφαση θα δοθεί στα ζητήματα που αφορούν την «τσέπη» του κάθε πολίτη, την οικονομία αλλά και τη δημιουργία και την ανασυγκρότηση ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους.

Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ θα διοργανώσει θεματική προγραμματική εκδήλωση με τίτλο «Ελλάδα 2027: Επτά βήματα για δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους», βασισμένη πάνω στο νέο σύνθημα του κόμματος στο δρόμο για τις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, την εκδήλωση θα ανοίξει με κεντρική ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, περιγράφοντας το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα της επόμενης τετραετίας.

Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναφερθεί σε ένα σαφές σχέδιο μέσα από το οποίο θα πάρει «σάρκα και οστά» το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για μια Ελλάδα με λιγότερες ανισότητες, αυξημένα εισοδήματα, με καταπολέμηση της αισχροκέρδειας και μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και αντιμετώπιση της βραδυφλεγούς βόμβας του ιδιωτικού χρέους αλλά και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους.

Όπως όμως έχει γραφτεί ήδη στο Documento, στις θεματικές προεκλογικές εκδηλώσεις ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα βρίσκεται μόνος του.

Έτσι, σήμερα στο πάνελ θα είναι πλαισιωμένος από τους Έφη Αχτσιόγλου, Διονύση Τεμπονέρα, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Αλέξη Χαρίτση, οι οποίοι με τη σειρά τους θα πάρουν το λόγο και θα αναλύσουν τα βασικά σημεία των επτά βημάτων που εδράζονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα επτά βήματα για Δίκαιη Κοινωνία και Ευημερία για Όλους:

  1. Ανασυγκρότηση του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου για μια δίκαιη, βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη
  2. Ενίσχυση του εισοδήματος και θωράκιση της αγοραστικής δύναμη
  3. Στο επίκεντρο οι εργαζόμενοι και το δικαίωμα στην εργασία
  4. Δημιουργία ενός νέου και ισχυρού ΕΣΥ
  5. Ενίσχυση και αναβάθμιση τη δημόσια παιδεία
  6. Δημιουργία συνθηκών ασφάλειας για όλους με ισχυρή κοινωνική προστασία
  7. Σχέδιο για την εγγύηση στο δικαίωμα σε αξιοπρεπή στέγη και προστασία της πρώτης κατοικίας

Η πολιτική ιστορία πίσω από το διπλό σύνθημα της νέας καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ

Ήδη από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσίασε τη νέα του προεκλογική καμπάνια που περιστρέφεται γύρω από το διπλό πρόταγμα: «Δίκαιη Κοινωνία – Ευημερία για όλους». Στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως εξηγούν στελέχη του, επελέγη το συγκεκριμένο σύνθημα με στόχο να αποσαφηνιστεί ποιο είναι το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για την χώρα, αλλά και τα μέσα με τα οποία θα το επιτύχει.

Πρόκειται για δύο φράσεις τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιούσαν επί χρόνια στον πολιτικό τους λόγο.

Συγκεκριμένα,  το σύνθημα «Δίκαιη Κοινωνία» ήταν αναρτημένο σε ένα από τα μεγάλα πανό στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το «Ευημερία για όλους» αποτελεί ένα σύνθημα που έλκει την καταγωγή του από τα κόμματα της Αριστεράς στην Ευρώπη, το οποίο, παραμένει ως και σήμερα επίκαιρο.

3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Σαφές σχέδιο για μια «Δίκαιη Κοινωνία» και «Ευημερία για όλους»

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επέλεξε αυτό το διπλό σύνθημα με στόχο να αποτελέσει και την γέφυρα της επικοινωνιακής του στρατηγικής με το πρόγραμμά του. Αναμένεται μάλιστα στα μηνύματα που θα εκπέμψει ο ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ και τα social media, να υπάρχει περαιτέρω αποσαφήνιση των συνθημάτων, να εξηγεί δηλαδή τι σημαίνει πρακτικά το καθένα από αυτά.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος, δηλαδή τη Δίκαιη Κοινωνία», ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προτάξει τις δεσμεύσεις του για ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας και ισότιμη πρόσβαση, την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και την λήξη του ισχύοντος καθεστώτος στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, την προστασία των εργαζομένων και του δικαιώματος στην εργασία, την στήριξη της δημόσιας Παιδείας και την στήριξη των γυναικών και των νέων ζευγαριών.

Σε ό,τι αφορά την «Ευημερία για όλους», ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συμπεριλάβει τις προγραμματικές του θέσεις για την ενίσχυση του εισοδήματος εργαζομένων και συνταξιούχων, τα άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την διασφάλιση δίκαιης, βιώσιμης και πράσινης ανάπτυξη, αλλά και την προστασία του δικαιώματος σε αξιοπρεπή Στέγη.

«Δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους σημαίνει ο κάθε πολίτης να έχει τα αυτονόητα».

Στο φόντο του τραγικού συμβάντος στην Κω όπου μια γυναίκα πέθανε σε καρότσα αγροτικού κατά την μεταφορά της στο νοσοκομείο, καθώς δεν υπήρχε προσωπικό να λειτουργήσει τα ασθενοφόρα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Είναι δυνατόν εν έτει 2023 άνθρωποι να φεύγουν, επειδή δεν υπάρχει η μέριμνα, τα κονδύλια, προκειμένου ο κάθε άνθρωπος να αισθάνεται ασφαλείς σε κάθε γωνιά της χώρας;

Να λοιπόν, τι θα πει ‘δίκαιη κοινωνία’ και ‘ευημερία για όλους’ που είναι το σύνθημα μας σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση: Δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους σημαίνει να μην έχουν την δυνατότητα να σώσουν τη ζωή τους, αν κάτι τους συμβεί, μονάχα όσοι είναι στα αστικά κέντρα και μονάχα όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα. Αλλά ο κάθε πολίτης να έχει τα αυτονόητα».

Ορίστε λοιπόν τι σημαίνει «δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους» επισημαίνουν πηγές της Κουμουνδούρου: Ισχυρή Δημόσια Υγεία σε κάθε γωνιά της χώρας, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης του κάθε πολίτη.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…