Το Μαξίμου ομολογεί τις παρακολουθήσεις αλλά κάνει τα πάντα για να τις κρατήσει στο σκοτάδι (Video)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντούσε στα ερωτήματα του documentonews.gr για την κυβερνητική συγκάλυψη και την αποκάλυψη των ψεμάτων του πρωθυπουργού με επίκληση… της νομιμότητας.

4922798

Τα αδύνατα δυνατά για να συσκοτίσει τις έρευνες και τα ευρήματα της ΑΔΑΕ κάνει το Μέγαρο Μαξίμου παρά την παραδοχή του Γιάννη Οικονόμου και του Γιώργου Γεραπετρίτη πως οι παρακολουθήσεις γίνονταν είτε από «ρυπαρά δίκτυα» κατά τον πρώτο είτε από «συστήματα» κατά τον δεύτερο, βάζοντας τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώσει πως «δεν έχουμε πει τίποτα διαφορετικό από την πρώτη στιγμή», ενώ μόλις πριν λίγες εβδομάδες ο πρωθυπουργός αρνούνταν τα πάντα στη Βουλή.

Την ώρα που ο γαλάζιος πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και η κυβερνητική πλειοψηφία φρόντιζαν να μπλοκάρουν το αίτημα της ΑΔΑΕ για σύγκληση της Επιτροπής με σκοπό την ενημέρωση για τα ευρήματα των ερευνών για τις υποκλοπές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντούσε στα ερωτήματα του documentonews.gr για την κυβερνητική συγκάλυψη και την αποκάλυψη των ψεμάτων του πρωθυπουργού με επίκληση… της νομιμότητας.

«Εχτές σας ακούσαμε να μιλάτε για δίκτυα εντός της ΕΥΠ που έκαναν τις παρακολουθήσεις. Σήμερα τον κ. Γεραπετρίτη να μιλά για σύστημα που υπερέβει το θεμιτό. Μέχρι πριν λίγο καιρό ακούγαμε τον πρωθυπουργό να μιλάει για μυθεύματα, ακόμα και από το βήμα της Βουλής. Για ποιον λόγο λέγατε ψέματα προηγουμένως πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο; Σήμερα παραδέχεστε τις παρακολουθήσεις υπό τον φόβο των ευρημάτων της ΑΔΑΕ;» ήταν η ερώτηση που θέσαμε στον Γιάννη Οικονόμου.

Σημειώνεται πως μόλις την Τετάρτη, ο ίδιος ήταν που δήλωσε πως «έχουμε πει πολλές φορές ότι αν υπήρχαν μέσα στους κύκλους της ΕΥΠ ορισμένοι που λειτουργούσαν εκτός πλαισίου και έκαναν τέτοια πράγματα, αυτά θα φανούν, θα αποδειχθούν, δεν θα μείνει καμία σκιά». Στον ίδιο τόνο και ακόμα πιο ξεκάθαρα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης ομολόγησε την Πέμπτη πως «υπήρξε ένα σύστημα το οποίο υπερέβη το θεμιτό και τις αρμοδιότητες που αποδίδονται στην ΕΥΠ».

Ωσάν να μην έχει πει ο ίδιος και ο υπουργός Επικρατείας τίποτα από τα παραπάνω, στην απάντησή του ο Γ. Οικονόμου υποστήριξε πως:

«Από την πρώτη στιγμή αυτής της υπόθεσης λέμε ακριβώς τα ίδια πράγματα. Και για τα μυθεύματα και για τις συκοφαντίες και για τις κατασκευές. Κυρίως για τα ρυπαρά δίκτυα που θα έρθουν στο φως, με τη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Από την πρώτη στιγμή λέμε τα ίδια πράγματα. Οτιδήποτε υπήρχε, η ανοιχτή δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, με βάση του νόμους της ελληνικής πολιτείας και το Σύνταγμα της Ελλάδος, δεν θα αφήσει να μείνει καμιά σκιά σε αυτή την υπόθεση. Δεν έχουμε πει τίποτα διαφορετικό από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε αυτή η ιστορία» ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του Μεγάρου Μαξίμου, παρότι κανείς δεν ξεχνά την επιμονή των αναφορών σε «μύθους του Αισώπου» και τα συναφί όλο το προηγούμενο διάστημα, που μετατράπηκαν εσχάτως σε παραδοχή «δικτύων», «συστημάτων» ή άλλων σχημάτων παραδοχής των παρακολουθήσεων.

«Όλα γίνονται με βάση τους κανόνες και τους νόμους της συντεταγμένης πολιτείας. Η Δημοκρατία έχει κανόνες» απάντησε -λακωνικά αυτή τη φορά- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε πως για την ΑΔΑΕ, σε ερώτηση που δέχθηκε λίγο πριν περιέγραψε τις διαδικασίες της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και το αίτημα της Αρχής ως κάτι… σύνηθες, που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως κάθε άλλο αίτημα. Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως «η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής λειτουργεί με βάση τον κανονισμό της Βουλής απρόσκοπτα», πως «αυτό θα γίνει σε κάθε αίτημα που διατυπώνεται, με βάση τον κανονισμό της Βουλής και τα αντίστοιχα άρθρα του Συντάγματος» και πως «η κυβερνητική πλειοψηφία, ούτε κωλυσιεργίες, ούτε μπλοκαρίσματα έχει επιδείξει όλη αυτή την περίοδο σε κάθε αίτημα που γίνεται με βάση τον κανονισμό της Βουλής για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας».

Ακόμα ένα ξεγύμνωμα της κυβερνητικής γραμμής άμυνας κατάφερε και με την απάντησή του σε ερώτημα για το εάν υπάρχει κάποια εσωτερική έρευνα στην ΕΥΠ, ή εάν η Δικαιοσύνη αναζητά τυχόν παράκεντρα, αφού τόνισε πως δεν έχει να προσθέσει κάτι, επικαλούμενος πως «υπάρχει ανοιχτή δικαστική έρευνα σε εξέλιξη. Αυτοί που τη διενεργούν είναι και αρμόδιοι όταν ολοκληρωθεί να ενημερώσουν για τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής».

Πηγή: documentonews.gr

Καλλιάνος: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του – Ο Κούγιας την νομική εκπροσώπηση της οικογένειας

Καλλιάνος

Καλλιάνος: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του – Ο Κούγιας την νομική εκπροσώπηση της οικογένειας

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε εκφράσει μέσω βίντεο τα παράπονα του για τις συνθήκες νοσηλείας του…

Χρήστης του Reddit για το «ΖΑΡΙ» της Σάττι: «Δεν είναι ερωτοτράγουδο – Μιλάει για τον υπερτουρισμό και την κακομοιριά μας»

maxresdefault

Χρήστης του Reddit για το «ΖΑΡΙ» της Σάττι: «Δεν είναι ερωτοτράγουδο – Μιλάει για τον υπερτουρισμό και την κακομοιριά μας»

Αίσθηση προκάλεσε η ερμηνεία για το περιεχόμενο των στίχων από έναν χρήστη του Reddit, σύμφωνα…

Αυτιάς για ψήφους Σπαρτιατών: «Δεν μπορώ να απαντήσω – Εγώ δεν είμαι πολιτικός, δημοσιογράφος είμαι» (ηχητικό)

6188958 1

Αυτιάς για ψήφους Σπαρτιατών: «Δεν μπορώ να απαντήσω – Εγώ δεν είμαι πολιτικός, δημοσιογράφος είμαι» (ηχητικό)

«Δεν είναι δουλειά μου ούτε να προσγειώνω αεροπλάνο, ούτε να κάνω εγχείρηση στο νοσοκομείο», ανέφερε…

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

tzaneio nosokomeio

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιδήμαρχος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο με αιμορραγία στο μέτωπο

Τσιτσιπάς: Οι νέες δηλώσεις θα γίνουν σίγουρα viral – «Το χώμα είναι καμβάς, μπορώ να γράφω ποιήματα»

Τσιτσιπάς

Τσιτσιπάς: Οι νέες δηλώσεις θα γίνουν σίγουρα viral – «Το χώμα είναι καμβάς, μπορώ να γράφω ποιήματα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «έγραψε» πάλι, αυτή τη φορά μιλώντας για το χώμα