Το koutipandoras.gr σ' ένα άτυπο τζαμί – Όλη η αλήθεια για τους μουσουλμάνους στην Ελλάδα

Σε ένα υπόγειο γκαράζ στο Νέο Κόσμο οπού στεγάζεται ένα άτυπο τζαμί υποδέχτηκε το koutipandoras.gr ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος.

583eaa941dc52435508b45c3

Της Αντιγόνης Μιχοπούλου

Μας μίλησε για την κατά άλλα φιλόξενη Ελλάδα που εδώ και μια δεκαετία δεν έχει κατασκευάσει ένα επίσημο μουσουλμανικό τέμενος. Χαρακτήρισε τους τζιχαντιστές «εχθρούς της ανθρωπότητας» ενώ κατήγγειλε και «στημένα ρεπορτάζ» γνωστών δημοσιογράφων με σκοπό να φοβίσουν τον κόσμο.

Σε έναν μικρό δρόμο στην περιοχή του Νέου Κόσμου είναι ο χώρος προσευχής δεκάδων μουσουλμάνων που έρχονται, άλλοι από γειτονικές συνοικίες και άλλοι από μακρινές για να προσευχηθούν. 

Στη «φιλόξενη» Ελλάδα όπως την αποκαλούν δεν έχει έρθει η ώρα ακόμα ώστε να αποκτήσουν έναν επίσημο χώρο προσευχής. Συγκεκριμένα από το 2006 έχει ψηφιστεί σχετικός νόμος για την ανέγερση Τεμένους στον Βοτανικό ωστόσο έχουν περάσει από τότε δέκα ολόκληρα χρόνια και δεν έχει χτιστεί ούτε ένα τούβλο.


Στην Αθήνα υπάρχουν περίπου 100 άτυποι χώροι προσευχής. Συνήθως πρόκειται για υπόγεια, γκαράζ, μαγαζιά, άλλοτε πιο φροντισμένοι άλλοτε σε άθλια κατάσταση, ανάλογα με την οικονομική δύναμη της κάθε ομάδας.

Όπως αναφέρει στο koutipandoras.gr ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, Ναΐμ Ελγαντούρ επίσημος αριθμός μουσουλμάνων που ζουν στη χώρα μας δεν υπάρχει ωστόσο υπολογίζεται ότι είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Στην πλειονότητά τους χαρακτηρίζουν την Ελλάδα μια φιλόξενη χώρα με εξαίρεση εκείνους που ζουν σε υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας όπου ο εκφοβισμός είναι στην καθημερινότητα τους.


Το μάθημα των θρησκευτικών

Ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος που μας κάλεσε στο άτυπο τζαμί του Νέου Κόσμου έφτασε λίγο πριν τη μεγάλη προσευχή της Παρασκευής μαζί με το 7χρονο Ισμαήλ. Είναι ο γιος του ο οποίος πήρε υπεύθυνα τον ρόλο του ξεναγού μας. Ο Ισμαήλ πηγαίνει στην πέμπτη δημοτικού, παρακολουθεί το μάθημα των θρησκευτικών όπως και τα άλλα παιδιά, δεν έχει μάθει αραβικά αλλά μας εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια με ποιον τρόπο η μητέρα του φοράει το μαντήλι ενώ έμεινε έκπληκτος όταν τον ρωτήσαμε αν η κατά ένα χρόνο μεγαλύτερη αδερφή του θέλει να φοράει μαντήλι. «Και βέβαια θέλει» μας είπε. «Μας έχει τρελάνει με το μαντήλι». Για την ιστορία ο 7χρονος μας διόρθωσε ότι τον ρωτήσαμε για «τη μαντίλα» διευκρινίζοντάς μας ότι ορθότερο είναι την αποκαλούμε «μαντήλι». 

Όπως μας εξήγησε ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες στις θρησκευτικές γιορτές τους για τα παιδιά των μουσουλμάνων είναι αργία και δεν παίρνουν απουσία όταν λείπουν ενώ παράλληλα στη Γερμανία στη Γαλλία και στην Αγγλία τα παιδιά των μουσουλμάνων έχουν την δυνατότητα στο σχολείο τους να παρακολουθούν την ώρα των θρησκευτικών μάθημα που αφορά τη δική τους θρησκεία.



Το τζάμι

Το αίτημα για να αποκτήσουν χώρο προσευχής οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα έγινε το 2006 όταν υπουργός Παιδείας ήταν η Μαριέττα Γιαννάκου. Τον ίδιο χρόνο ψηφίζεται ο σχετικός νομός με τον οποίο δίνεται το πράσινο φως να κατασκευαστεί μουσουλμανικό τέμενος στο Βοτανικό. Όπως αναφέρει στο koutipandoras.gr o πρόεδρος της μουσουλμανικής κοινότητας από τότε και μετά έχει επισκεφθεί όλους τους αρμοδίους υπουργούς οι οποίοι έδιναν υποσχέσεις. Ωστόσο έχουν περάσει δέκα χρόνια και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. «Δεν είναι θέμα οικονομικό» εξηγεί ο Ναΐμ Ελγαντούρ. «Είναι θέμα πολιτικού κόστους».

Κανένας βουλευτής δεν είχε φέρει αντίρρηση για το μουσουλμανικό τέμενος λέει ο πρόεδρος. Μόνο ο Καρατζαφέρης είχε φέρει τότε αντίρρηση μέσα στη Βουλή ωστόσο όπως υποστηρίζει ο ίδιος είχε συναντήσει τον Καρατζαφέρη έξω από την Βουλή όπου του είχε εκμυστηρευτεί ότι δεν έχει πρόβλημα να γίνουν και 100 τζαμιά!

Πλέον οι μπουλντόζες είναι μέσα στον χώρο του Βοτανικού ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες διότι όπως μας εξηγεί ο κ Ναΐμ Ελγαντούρ «πήγαν 15 άτομα, έκαναν κατάληψη, έφτιαξαν ένα εκκλησάκι με αποτέλεσμα οι εταιρείες να μην μπορούν να το γκρεμίσουν».



Έστηναν ρεπορτάζ έλληνες δημοσιογράφοι

Για έλληνες δημοσιογράφους που «έψαχναν» τζιχαντιστές ανάμεσα στους μουσουλμάνους που βρίσκονται στην χώρα μας έκανε λόγω ο Ναΐμ Ελγαντούρ. Όπως καταγγέλλει στο koutipandroas.gr υπήρξαν έλληνες δημοσιογράφοι οι οποίοι έστηναν ρεπορτάζ ενάντιων των μουσουλμάνων τρομοκρατώντας τους τηλεθεατές.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε, γνωστός δημοσιογράφος «χαρτζιλίκωνε» φτωχούς μετανάστες με σκοπό να πουν στην κάμερα ότι υπάρχουν στην Ελλάδα τρομοκράτες. Ο Ναΐμ Ελγαντούρ εξήγησε ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είχε απευθυνθεί πρώτα στον ίδιο και τον είχε διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν μουσουλμάνοι τρομοκράτες στην Ελλάδα. Τότε ο δημοσιογράφος «πήγε στο κέντρο της Αθήνας σε ένα καφενείο βρήκε δυο Κούρδους οι οποίοι έδειξαν στις κάμερες ένα τραπέζι άδειο και είπαν σε αυτό το τραπέζι κάθονταν δυο, εμείς καλέσαμε την Αστυνομία, αλλά αυτοί πρόλαβαν και έφυγαν».


Η Ελλάδα είναι ασφαλής

Στην καλή σχέση της Ελλάδας με τον ισλαμικό κόσμο αναφέρθηκε επίσης ο Ναΐμ Ελγαντούρ. «Η Ελλάδα είναι ασφαλής γιατί η φιλία που είχε με τον ισλαμικό κόσμο από παλιά, η εξωτερική πολιτική που είχε ξεκινήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου το ‘81, έχει οικοδομήσει μια σχέση πάρα πολύ δυνατή. ‘Ετσι η Ελλάδα δεν είναι σαν τις άλλες χώρες. Παράλληλα χαρακτήρισε μεγάλη αδικία να νομίζει ο κόσμος ότι όλοι οι μουσουλμάνοι είναι τρομοκράτες. «Είναι άδικο 1,8 δισ. πιστοί να χαρακτηρίζονται από μερικούς χιλιάδες ISIS , αυτοί είναι εχθροί της ανθρωπότητας». 



Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ