Το ΚΕΕΛΠΝΟ μετά του ωφελίμου

Πρέπει να το παραδεχτούμε. Ο τρόπος που ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει εμπλέξει, στο σκάνδαλο Novartis, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έως και τον θυρωρό των γραφείων της ΝΔ στην Πειραιώς, είναι αριστουργηματικός. Δάκρυσε η εικόνα του Νικολό Μακιαβέλι στη Φλωρεντία.

NewsRoom 22/03/2018 | 13:28

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Σε δηλώσεις του καθημερινά, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, έχει φροντίσει μαεστρικά να βάλει τον πρόεδρο της ΝΔ, αλλά και το ίδιο το κόμμα στο κάδρο όλων των σκανδάλων στα οποία εμπλέκεται. Όχι μόνο για τη Νovartis αλλά και για το... συγγενές ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν είναι τυχαίο πως τη συνέντευξη Τύπου (για να προλάβει τις αποκαλύψεις που βγαίνουν καθημερινά για τα έργα και τις ημέρες του στο αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ), την πραγματοποίησε, με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, στα γραφεία του κόμματος, στην Πειραιώς.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε, λοιπόν, πρόσφατα πως είχε υποβάλλει την παραίτησή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο πρόεδρος δε συζήτησε καν αυτό το ενδεχόμενο, στηρίζοντάς με εμπράκτως και σταθερά. Άλλωστε ξέρει πολύ καλά τι έκανα στη θητεία μου στο Υπουργείο Υγείας, καθώς τότε είχαμε στενή συνεργασία και δεν πίστεψε ποτέ καμιά από αυτές τις συκοφαντίες. Tο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με κρατάει στη θέση αυτή και δεν μου έχει ζητήσει ποτέ να παραιτηθώ σημαίνει ότι μου δείχνει πλήρη εμπιστοσύνη», έχει δηλώσει, μεταξύ άλλων, η «προσωπική επιλογή του προέδρου της ΝΔ.

Τόσο προσεκτικά δε διάλεγε τις λέξεις του ούτε ο Ρόμπερτ Ντυβάλ, παίζοντας τον "κονσιλιέρι" του Δον Κορλεόνε, στην τριλογία του "Νονού".

Σε άλλα -πολύ σχετικά- νέα, 230 εκατομμύρια ευρώ έκαναν «φτερά» από τα ταμεία ΚΕΕΛΠΝΟ. Όχι δεν είναι πλάκα. Αγνοείται η τύχη τους.

Όπως αποκαλύφθηκε από στοιχεία που κατέθεσε ο Παύλος Πολάκης στην εξεταστική για την Υγεία, την περίοδο 2007 έως 2014 εντοπίστηκε ταμειακό κενό ύψους 230 εκατ. ευρώ. Η «μαύρη τρύπα» ανακαλύφθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα, πριν από 10 μέρες, καθώς… -κρατηθείτε- δεν υπήρχαν επίσημα λογιστικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ (κυρίως από το 2011 και μετά).

Για να το κάνουμε "πενηνταράκια"... από το 2011 μέχρι το 2015, το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν κρατούσε λογιστικά στοιχεία και μάλιστα υπήρχαν 36 τραπεζικοί λογαριασμοί από τους οποίους ο καθένας μπορούσε να κάνει ανάληψη με απλή εξουσιοδότηση του διαχειριστή.

Το σκάνδαλο-μεγατόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν είναι όμως άσχετο με την υπόθεση Novartis. Το αντίθετο.

Για παράδειγμα, έχει αποκαλυφθεί ότι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, εκτός απ' τις προσλήψεις συγγενών και φίλων, ανέθεσε έργο 10.000 ευρώ στην ιδιαιτέρα του Άδωνη Γεωργιάδη, κ. Βασιλική Κατραβά, για παροχή «συμβουλευτικών υπηρεσιών» στο e-Health forum 2014. Εντελώς τυχαία η διοργάνωση του συνεδρίου, κατέληξε τελικά στη… Λίνα Νικολοπούλου - Στουρνάρα. Η κυρία Κατραβά, φέρεται να είναι -σύμφωνα με τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων- και εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο Novartis ως ενδιάμεση χρηματισμού του αντιπροέδρου της ΝΔ.

Όπως καταλαβαίνετε, η στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στον Άδωνη Γεωργιάδη, δεν είναι επειδή πιστεύουν ότι είναι αθώος, αλλά γιατί αν "πέσει", θα πάρει μαζί του στον δυσώδη πάτο, σύσσωμο το σύστημα που ζούσε παρασιτικά όλα αυτά τα χρόνια.

Το σύστημα που ακόμα και τα σκληρά χρόνια του μνημονίου βρήκε την ευκαιρία να ξεζουμίσει ότι «λίπος» είχε απομείνει. Τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους που πήραν εργολαβία την κατασυκοφάντηση ενός ολόκληρου λαού με το "μαζί τα φάγαμε" και το "βάστα Σόιμπλε". Την ώρα που το επίδικο γι' αυτούς ήταν "η κουτάλα" που τους τάιζε. 

Οι χορηγίες και τα διαφημιστικά κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ σε ιστοσελίδες και εφημερίδες, τα λένε όλα.

(Ενδεικτικά, μόνο το 2014, οι εκδόσεις Κουρτάκη (Παραπολιτικά) πήραν κονδύλια από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ύψους 1,039,000 ευρώ)

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr