Το ΚΑΣ δίνει το Ηρώδειο στη Μαρέβα για επίδειξη μόδας

Και όμως αυτό που διαβάσετε στον τίτλο ισχύει. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δίνει το Ηρώδειο στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι για να πραγματοποιήσει επίδειξη μόδας.

5a561e351dc5244c6a8b456e

Συγκεκριμένα, το ΚΑΣ είπε ομόφωνα «ναι» στην επίδειξη μόδας στον αύλειο χώρο μπροστά από το Ηρώδειο στην εταιρία ρούχων Zeus and Dione της συζύγου του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα, η εταιρία AXDW («ATHENS XCLUSIVE DESIGNERS WEEK») είχε ζητήσει το ίδιο το Ηρώδειο για την επίδειξή της, αλλά τελικώς το ΚΑΣ έκρινε πως ήταν ορθότερο να της παραχωρήσει τον αύλειο χώρο. Ειδικότερα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών (ΕΦΑ) αντιπρότεινε τον αύλειο χώρο του Ηρωδείου κάτι που δεν «χάλασε» προφανώς τους διοργανωτές της 23ης Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας.

Η απόφαση του ΚΑΣ είναι νόμιμη; Μάλλον. Ηθική όμως;

Το ΚΑΣ με το πράσινο φως που έδωσε στον οίκο μόδας της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, φαίνεται πως ξέχασε ή έκανε πως ξέχασε το ότι λίγο μόλις καιρό πριν, η σύζυγος Μητσοτάκη βρέθηκε σε φορολογικό παράδεισο των νήσων Κέιμαν, εμπλεκόμενη στο τεράστιο παγκόσμιο σκάνδαλο φοροαποφυγής του λευκού κολάρου, το λεγόμενο «Paradise Papers».

Το ΚΑΣ δεν λογάριασε ή ξέχασε να εξετάσει το ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι είναι στο «στόχαστρο» των ελέγχων μιας μεγάλης εισαγγελικής έρευνας που ξεκίνησε με εντολή της επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, Μαριάννας Ψαρουδάκη για τους Έλληνες των Paradise Papers.

Το ΚΑΣ δεν άγγιξε μάλλον και το ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι δεν δήλωσε στο Πόθεν Έσχες της την «παραδείσια» εταιρία της, Eternia Capital Management. Είναι η offshore εταιρεία την οποία είχε αποκαλύψει το Φεβρουάριο του 2017 το «Documento» και στη συνέχεια ήρθαν να επιβεβαιώσουν οι αποκαλύψεις των Paradise Papers.

Επίσης το γεγονός πως η συνέταιρος (μέτοχος) της Μαρέβας Γκραμπόφσκι στην εν λόγω εταιρία είναι η καταζητούμενη με διεθνές ελβετικό ένταλμα Γεωργία Ευσεβίου, σύζυγος του κατηγορούμενου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος εκατομμυρίων ευρώ, ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Άρη, Νίκου Λάσκαρη, μάλλον δεν απασχόλησε και πολύ τα μέλη του ΚΑΣ.

Το ότι η Ευσεβίου έδωσε περί τα 800.000 ευρώ μέσω μιας ακόμα offshore εταιρίας με έδρα τον Παναμά στην εταιρία της συζύγου του Μητσοτάκη «Zeus and Dione» πέρασε και αυτό μάλλον στα «ψιλά» για το ΚΑΣ.

Το ΚΑΣ, όπως μπορούμε να συμπεράνουμε από την απόφασή του, δεν βρίσκει και κάτι το μη ηθικό στην παραχώρηση του αύλειου χώρου του Ηρωδείου σε μια εταιρία που χρηματοδοτείται από «μυστηριώδης» offshore, η ιδιοκτήτριά της είναι σε λίστα φορολογικού παραδείσου την οποία τυγχάνει να μην τη δηλώνει στο Πόθεν Έσχες ενώ συνεργάζεται και με καταζητούμενη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Θετική στο αίτημα, όπως έγινε γνωστό, ήταν και η Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΔΙΠΚΑ) του ΥΠΠΟΑ. Μάλλον και αυτή, δεν φαίνεται να εξέτασε και καθόλου την ηθική διάσταση.

ΥΓ: Τέθηκαν και συγκεκριμένοι όροι εκ των οποίων ήταν, όπως διαβάζουμε, και η καταβολή τέλη υπέρ ΤΑΠΑ, ύψους 1760 ευρώ. Εντάξει, όλα καλά.

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…