Το Ισραήλ «περνά στην επίθεση» – 1.200 νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας

Κάθε μέλος της Χαμάς πρέπει ήδη να θεωρεί τον εαυτό του νεκρό, διαμηνύει ο Νετανιάχου - Πάνω από 338.000 εκτοπισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας

AP23284780984023

Ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας αυξήθηκε στους 1.200, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, καθώς πολλαπλασιάστηκαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον παλαιστινιακό θύλακα όπου κυβερνά το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

«Ο αριθμός των μαρτύρων έφθασε τους περίπου 1.200 και ο αριθμός των τραυματιών τους περίπου 5.600», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου στη Γάζα, την έκτη ημέρα μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, εν μέσω ισραηλινών επιχειρήσεων αντιποίνων, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, πάνω από 338.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με νεότερους αριθμούς του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ. Ο αριθμός των ανθρώπων που εκτοπίστηκαν στον πυκνοκατοικημένο θύλακα των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων αυξήθηκε ως χθες Τετάρτη το βράδυ «κατά 75.000 επιπλέον», και «έφθασε τους 338.934», εξηγεί το OCHA σε ανακοίνωσή του που δίνει στη δημοσιότητα σήμερα.

Το Ισραήλ «περνά στην επίθεση»

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι το Ισραήλ «περνά στην επίθεση», υπογραμμίζοντας ότι κάθε μέλος της Χαμάς πρέπει ήδη να θεωρεί τον εαυτό του νεκρό.

«Η Χαμάς είναι (ό,τι) το Ισλαμικό Κράτος και θα τη συντρίψουμε, θα την εξαλείψουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, έχοντας στο πλευρό του τον επικεφαλής του κόμματος «Εθνική Ενότητα» Μπένι Γκαντς.

«Ο λαός του Ισραήλ είναι ενωμένος και σήμερα η κυβέρνηση του Ισραήλ είναι ενωμένη», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Μπένι Γκαντς είπε πως η συμμετοχή του σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας στέλνει μήνυμα στους εχθρούς του Ισραήλ. «Αυτήν την ώρα, είμαστε όλοι στρατιώτες του Ισραήλ», διεμήνυσε. «Υπάρχει η ώρα της ειρήνης και η ώρα του πολέμου. Τώρα είναι η ώρα για πόλεμο!», τόνισε.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Times of Israel, θα συγκροτηθεί ένα ολιγομελές πολεμικό συμβούλιο για να διευθύνει τον πόλεμο με τη Χαμάς, όπως είχε ζητήσει ο Γκαντς. Σε αυτό το συμβούλιο θα συμμετέχουν μόνο ο Νετανιάχου, ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκαλάντ και ο Μπένι Γκαντς.

Μια θέση στο πολεμικό συμβούλιο έμεινε ανοιχτή για τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ, ο οποίος όμως αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης αν δεν αποχωρήσουν από τον νυν κυβερνητικό συνασπισμό τα ακροδεξιά κόμματα.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα χθες επετεύχθη συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου και του επικεφαλής του κόμματος Εθνικής Ενότητας, Μπένι Γκαντς, προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Ισραήλ.

Ακόμη, εγκρίθηκε η συμμετοχή των Ιώβ Γκάλαντ και Μπένι Γκαντς στο Υπουργικό Συμβούλιο, μαζί με τους Γκάντι Άιζενκοτ (μέλος του κόμματος του Μπένι Γκαντς και πρώην Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ) και Ρον Ντέρμερ (Υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων), οι οποίοι θα υπηρετήσουν ως παρατηρητές.

Οι αρχές του τακτικού Υπουργικού Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως ορίζει ο νόμος, θα παραμείνουν αμετάβλητες. Το κόμμα Εθνικής Ενότητας θα έχει πέντε Υπουργούς στην κυβέρνηση, χωρίς χαρτοφυλάκια.

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…