Οι ισραηλινές δυνάμεις αρνούνται την ευθύνη και ισχυρίζονται ότι επρόκειτο για λανθασμένη εκτόξευση ρουκέτας από το Ισλαμικό Τζιχάντ, κάτι που υιοθέτησε χωρίς αποδήξεις και ο δικός μας…υπουργός εργασίας, Άδωνης Γεωργιάδης.
«Αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλων της Χαμάς» προκάλεσε την έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας λέει επίσημα το Ισραήλ – https://t.co/QHsAwH3h69 https://t.co/kx1ojgZQfa
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) October 17, 2023
Διαβάστε επίσης-Fake news το Βίντεο από το Ισραήλ για να δικαιλογήσει τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο στην Γάζα;
Μάλιστα ο ισραηλινός στρατός σε ανάρτηση του , για να πείσει για τους ισχυρισμούς του , ανέβασε βίντεο , στο οποίο διακρίνεται να βγαίνει εκτός πορείας σε καθοδική τροχιά,ρουκέτα και να ακολουθεί μια λάμψη μετά από έκρηξη που σημειώνεται. Την ίδια στιγμή o IDF ανέφερε : «Από την ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων των IDF, πραγματοποιήθηκε εχθρική βολή ρουκέτας προς το Ισραήλ, η οποία πέρασε από την περιοχή του νοσοκομείου, όταν χτυπήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, από διάφορες πηγές που διαθέτουμε, η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ ευθύνεται για την αποτυχημένη βολή που έπληξε το νοσοκομείο».
Ωστόσο, όπως παρατήρησε ο δημοσιογράφος των New York Times, Aric Toler, που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους έρευνες, στην εικόνα αναγράφεται πάνω αριστερά η ώρα. Έτσι, διακρίνεται το ρολόι στη Γάζα «όταν πραγματοποιείται η επίθεση» να δείχνει 19:59. Ωστόσο, οι πρώτες δημόσιες αναφορές για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου έγιναν περίπου στις 19:20 (τοπική ώρα).
Μάλιστα και ο αμερικανός δημοσιογράφος, Τζάκσον Χινκλ, ανέφερε ότι το βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα ο Ισραηλινός στρατός, είναι fake, καθώς έχει κοινοποιηθεί από το 2022
🇮🇱🇵🇸 Those claiming this video shows Hamas bombing the Gaza Baptist hospital are LYING.
The video they shared is from August 2022.
Reuters and Israel’s Digital Spokesperson already confirmed Israel bombed the hospital. pic.twitter.com/wKyTPOid5X
— Jackson Hinkle 🇺🇸 (@jacksonhinklle) October 17, 2023
Το βίντεο τελικώς διεγράφη από τους διαχειριστές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης των ισραηλινών δυνάμεων, που φαίνεται ότι εντόπισαν επίσης τη διαφορά που διαψεύδει τους ισχυρισμούς τους.
Την ίδια ώρα, πέρασαν στην αντεπίθεση, κατηγορώντας διεθνή δίκτυα ενημέρωσης ότι «υιοθέτησαν ισχυρισμούς της Χαμάς χωρίς να ελέγξουν τα γεγονότα». Παρέθεσαν δε νέο βίντεο (με νέα ώρα) του Al Jazeera, προτρέποντας τα μέσα ενημέρωσης να ελέγξουν τα πλάνα αυτά πριν κατηγορήσουν το Ισραήλ.