Το Ισραήλ φαίνεται να εξαφάνισε fake βίντεο που υποστήριζε ότι η Χαμάς βομβάρδισε τo νοσοκομείο

Με κάθε τρόπο επιχειρεί το Ισραήλ να αποποιηθεί κάθε ευθύνη για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Αχλί Αλ Αραμπί στη Γάζα με τουλάχιστον 500 νεκρούς και τραυματίες.

gaza hospital

Οι ισραηλινές δυνάμεις αρνούνται την ευθύνη και ισχυρίζονται ότι επρόκειτο για λανθασμένη εκτόξευση ρουκέτας από το Ισλαμικό Τζιχάντ, κάτι που υιοθέτησε χωρίς αποδήξεις και ο δικός μας…υπουργός εργασίας, Άδωνης Γεωργιάδης.

 

Διαβάστε επίσης-Fake news το Βίντεο από το Ισραήλ για να δικαιλογήσει τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο στην Γάζα;

Μάλιστα ο ισραηλινός στρατός σε ανάρτηση του , για να πείσει για  τους ισχυρισμούς του , ανέβασε βίντεο , στο οποίο διακρίνεται να βγαίνει εκτός πορείας σε καθοδική τροχιά,ρουκέτα  και να ακολουθεί μια λάμψη μετά από έκρηξη που σημειώνεται. Την ίδια στιγμή o IDF ανέφερε : «Από την ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων των IDF, πραγματοποιήθηκε εχθρική βολή ρουκέτας προς το Ισραήλ, η οποία πέρασε από την περιοχή του νοσοκομείου, όταν χτυπήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, από διάφορες πηγές που διαθέτουμε, η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ ευθύνεται για την αποτυχημένη βολή που έπληξε το νοσοκομείο».

Ωστόσο, όπως παρατήρησε ο δημοσιογράφος των New York Times, Aric Toler, που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους έρευνες, στην εικόνα αναγράφεται πάνω αριστερά η ώρα. Έτσι, διακρίνεται το ρολόι στη Γάζα «όταν πραγματοποιείται η επίθεση» να δείχνει 19:59. Ωστόσο, οι πρώτες δημόσιες αναφορές για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου έγιναν περίπου στις 19:20 (τοπική ώρα).

Ισραήλ πλατφόρμα Χ

Μάλιστα και ο αμερικανός δημοσιογράφος, Τζάκσον Χινκλ, ανέφερε ότι το βίντεο που έδωσε  στην δημοσιότητα ο Ισραηλινός στρατός, είναι fake, καθώς έχει κοινοποιηθεί από το 2022


Το βίντεο τελικώς διεγράφη από τους διαχειριστές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης των ισραηλινών δυνάμεων, που φαίνεται ότι εντόπισαν επίσης τη διαφορά που διαψεύδει τους ισχυρισμούς τους.

Την ίδια ώρα, πέρασαν στην αντεπίθεση, κατηγορώντας διεθνή δίκτυα ενημέρωσης ότι «υιοθέτησαν ισχυρισμούς της Χαμάς χωρίς να ελέγξουν τα γεγονότα». Παρέθεσαν δε νέο βίντεο (με νέα ώρα) του Al Jazeera, προτρέποντας τα μέσα ενημέρωσης να ελέγξουν τα πλάνα αυτά πριν κατηγορήσουν το Ισραήλ.

 

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

Γιάννης

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

«Γιάννη μου μωρό μου για μένα είσαι εδώ. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του»,…

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Οι φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες του, θα βρεθούν για μια μοναδική συναυλία την Δευτέρα 3…

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…