Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί – ανήρτησαν λίστα με προσωπικά στοιχεία κατοίκων της Ν. Υόρκης στο διαδίκτυο

Εναν μίνι «τηλεφωνικό κατάλογο» με στοιχεία 3.600 Νεοϋορκέζων έχουν αναρτήσει στο Διαδίκτυο χάκερς που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος ζητώντας από τους τρομοκράτες «ομοϊδεάτες τους» να τους χτυπήσουν.

5707e99c1dc5246d5c8b4b55

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, άνδρες του FBI και της αστυνομίας της Νέας Υόρκης βρίσκονται σε επικοινωνία με τα πρόσωπα που βρίσκονται στη λίστα προκειμένου να ενημερώσουν για το περιστατικό. Oι αμερικανικές Aρχές πάντως δεν βλέπουν αξιόπιστη απειλή.

Σε ανακοίνωσή του, το FBI ανέφερε πως, αν και η συνήθης πρακτική μας είναι να μην σχολιάζουμε συγκεκριμένα ζητήματα επιχειρήσεων και ερευνών, ωστόσο, το FBI τακτικά ενημερώνει άτομα και οργανισμούς για πληροφορίες που συλλέγει κατά την διάρκεια έρευνας που ίσως εκληφθούν ως δυνητικά «απειλητικής φύσεως».

Στη λίστα περιλαμβάνονται ονόματα, διευθύνσεις, κατοικίες και ηλεκτρονικές διευθύνσεις ενώ ορισμένες πληροφορίες φαίνεται πως δεν ισχύουν πλέον, σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το Reuters.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν από ένα χρόνο, κυβερνοεγκληματίες που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος έδωσαν στην δημοσιότητα ονόματα, διευθύνσεις και φωτογραφίες 100 μελών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων καλώντας οπαδούς των τζιχαντιστών να τους σκοτώσουν.

Συνολικά περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στις ΗΠΑ από το 2013 με την κατηγορία ότι προσπάθησαν να υποστηρίξουν το Ισλαμικό Κράτος, σε ένδειξη ότι η οργάνωση διαθέτει οπαδούς και υποστηρικτές στη Βόρεια Αμερική.

Παρ’ ολίγον τραγωδία στην Εύβοια – Έσωσε την ζωή του φίλου του με τη λαβή Χάιμλιχ

hwkb17 063

Παρ’ ολίγον τραγωδία στην Εύβοια – Έσωσε την ζωή του φίλου του με τη λαβή Χάιμλιχ

Την συγκλονιστική περιπέτεια του ανήλικου, αλλά και την μέγιστη σημασία της γνώσης πρώτων βοηθειών εξηγεί…

Μητέρα 11χρονης Βασιλικής: Η ψυχή του κοριτσιού μου θα δικαιωθεί όταν θα πάρει το ίδιο μάθημα ο δολοφόνος

Hleia 1

Μητέρα 11χρονης Βασιλικής: Η ψυχή του κοριτσιού μου θα δικαιωθεί όταν θα πάρει το ίδιο μάθημα ο δολοφόνος

Εξοργισμένη η μητέρα της άτυχης 11χρονης ξέσπασε κατά του παιδοκτόνου συγγενή της