Η ΝΔ "έκοψε" απόσπασμα από τη συνέντευξη Μητσοτάκη για τον "στρατηγικό επενδυτή στη ΔΕΗ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Απορία προκαλεί η απουσία από την απομαγνητοφώνηση της χθεσινής συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ALPHA η οποία εστάλη στους πολιτικούς συντάκτες, ενός αποσπάσματος στο οποίο ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για την πρόταση της ΝΔ αναφορικά με τη ΔΕΗ.

NewsRoom 04/05/2017 | 20:09

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε συγκεκριμένα για την ανάγκη να μπει στρατηγικός επενδυτής στη ΔΕΗ, τοποθέτηση η οποία λείπει -κατά σύμπτωση ίσως- από το κείμενο της απομαγνητοφώνησης που εστάλη στους πολιτικούς συντάκτες. Χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης: «μιλήσαμε ανοιχτά για την ανάγκη να πουληθούν μονάδες, περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ και την ανάγκη να μπει στρατηγικός επενδυτής στη ΔΕΗ και για την ανάγκη να ιδιωτικοποιηθεί ο ΑΔΜΗΕ».

Στην απομαγνητοφώνηση ωστόσο το συγκεκριμένο απόσπασμα αναφέρεται ως εξής: «μιλήσαμε ανοιχτά για την ανάγκη να πουληθούν μονάδες, περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ, αλλά και για την ανάγκη να ιδιωτικοποιηθεί ο ΑΔΜΗΕ». «Εμείς για τη Δ.Ε.Η. κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και πάρα πολύ καιρό. Η επιχείρηση θα καταρρεύσει εντός των επόμενων μηνών εάν δεν παρθούν δραστικά μέτρα. Και μιλήσαμε ανοιχτά για την ανάγκη να πουληθούν μονάδες, περιουσιακά στοιχεία της Δ.Ε.Η. , αλλά και για την ανάγκη να ιδιωτικοποιηθεί ο ΑΔΜΗΕ» είναι το χαρακτηριστικό απόσπασμα της απομαγνητοφώνησης.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι συνέβη και το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε να «κόψει» το συγκεκριμένο απόσπασμα, κάποια ερωτηματικά ωστόσο μας τα δημιούργησε. Τα περί στρατηγικού επενδυτή στη ΔΕΗ είναι άλλωστε επίσημη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία έχει διατυπωθεί κατά καιρούς από πολλά στελέχη της, αλλά και από τον ίδιο τον αρχηγό της. Στο τι συνέβη ξαφνικά και η εν λόγω τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη προτιμήθηκε να μην σταλεί στους δημοσιογράφους, μπορεί να απαντήσει μόνο το Μοσχάτο. 

Δείτε στο βίντεο το επίμαχο απόσπασμα

Διαβάστε σχετικά: Γύρισαν την πλάτη τους στον Μητσοτάκη οι τηλεθεατές