Το γήπεδο της Οσμάνλισπορ είναι η επιτομή του κιτς (ΦΩΤΟ)

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα στην Άγκυρα την Οσμάνλισπορ στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Europa League με στόχο τη νίκη (ή τουλάχιστον μια ισοπαλία με σκορ) που θα του δώσει την πρόκριση στους «16» της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA.

58aee5231dc5249c528b4838

Εκτός όμως από την ουσία της αναμέτρησης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γήπεδο της τουρκικής ομάδας, το οποίο, όπως θα διαπιστώσετε, είναι η επιτομή του κιτς. Το «Osmanli Stadium» είναι ένα γήπεδο θεματικό -ένα από τα δύο της Γηραιάς Ηπείρου- το οποίο θυμίζει κάστρο. Περιμετρικά του γηπέδου συγκεκριμένα, υπάρχει ένα τείχος αλλά και πύλη που παραπέμπει σε κάστρο του Μεσαίωνα.

Στην είσοδο βλέπει κανείς αγάλματα Οθωμανών που κρατούν χαντζάρες, αλλά και σημαίες της ομάδας. Το γήπεδο χτίστηκε στην Άγκυρα το 1974 και ανακαινίστηκε δύο φορές μία το 2008 και άλλη μία το 2014, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά στάνταρ. Έχει χωρητικότητα 18.029 ατόμων και διαθέτει πάρκινγκ 600 θέσεων.

Δείτε τις φωτογραφίες







Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους