Αυτοί είναι οι τέσσερις επιβαίνοντες του μοιραίου ελικοπτέρου που έχασαν τη ζωή τους

Τα ονόματα των νεκρών που βρίσκονταν μέσα στο ελικόπτερο που συνετρίβη το πρωί της Τετάρτης στην Ελασσόνα ανακοίνωσε πριν από λίγο το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

NewsRoom 19/04/2017 | 11:58

«Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 πρωινές ώρες, ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, με πέντε (5) επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας. Αναλήφθηκε άμεσα επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ με παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας» αναφέρει αρχικά το ΓΕΕΘΑ και συμπληρώνει:

«Από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή. Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης».

Ο Κρητικός υποστράτηγος  Ιωάννης Τζανιδάκης  

Ο Ιωάννης Τζανιδάκης, υποδιοικητής της Στρατιάς, υποστράτηγος Ιππικού Τεθωρακισμένων, κατάγονταν από την Αρχαία Ελεύθερνα του Ρεθύμνου και ήταν ένας από τους τέσσερις επιβαίνοντες που έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου σε δύσβατη περιοχή στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1984 και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων (Ανθυπίλαρχος). Διετέλεσε Υπασπιστής του υφυπουργού Άμυνας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη από το Σεπτέμβριο 2007 μέχρι τον Οκτώβριο 2009. Το Μάρτιο του 2017 τοποθετήθηκε ως Υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς έχοντας το βαθμό του Υποστράτηγου.  

Ήταν πατέρας δυο παιδιών ηλικίας 28 και 23 ετών.

Ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου 

  Ο 50χρονος Συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας (με καταγωγή από το Αρτεσιανό). Ήταν πατέρας τριών παιδιών. 

Ο 50χρονος υπηρετούσε στη Λάρισα ως Διευθυντής σε νευραλγικό πόστο στην 1η Στρατιά.

Ο Ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας

Ο Ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας κατάγονταν από το Αρτεσιανό Καρδίτσας. Ο άτυχος στρατιωτικός ήταν παντρεμένος με παιδιά. Η σημερινή μέρα για εκείνον ήταν μια συνηθισμένη όπως οι υπόλοιπες που σηκώθηκε το πρωί να πάει στη δουλειά. Ωστόσο,  δεν γύρισε ποτέ σπίτι.

Ο Υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής

Ο υπολοχαγός Κώστας Χατζής ήταν κάτοικος Λάρισας.Σύμφωνα με το egnomi.gr ο Υπολοχαγός Κώστας Χατζής, είχε παντρευτεί την κόρη του επιχειρηματία από τη Δροσιά Χαλκίδας Γιώργου Μακρή.