To… γάντι τώρα στη ΝΔ – Στον αέρα η διάσκεψη της Δευτέρας

Το Μέγαρο Μαξίμου μετά την απόφαση του ΣτΕ μεταφέρει την πίεση στην Πειραιώς με στόχο να αποκαλυφθεί ο ρόλος του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν επιθυμεί να αγγίξει το «Ιερό δισκοπότηρο» της διαπλοκής, τις τηλεοπτικές άδειες.

581255871dc5241b7f8b46a5

Του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Μάλιστα κυβερνητικοί παράγοντες απορούσαν με τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που από τη μία υπερθεματίζει για την αναγκαιότητα συγκρότησης του ΕΣΡ κι από την άλλη απροκάλυπτα την τορπιλίζει διαμηνύοντας-ανακοίνωση Κουμουτσάκου- ότι δεν θα παραστεί το κόμμα του στη διάσκεψη των προέδρων της βουλής. Χαρακτηριστικά έλεγαν, «γιατί χάρισαν το τριήμερο στην κυβέρνηση».

Το πρωθυπουργικό επιτελείο ρίχνει το γάντι στη ΝΔ και απαντά στη συντονισμένη επιχείρηση φθοράς στέλνοντας το μήνυμα πως δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά αλλά η συγκεκριμένη διάταξη του άρθρου Α2 που αφορά την μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στον υπουργό Επικρατείας.

Πριν προχωρήσει στην νέα ρύθμιση που θα δίνει προσωρινές άδειες σε κανάλια η κυβέρνηση θα καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να συναινέσει στην συγκρότηση του ΕΣΡ αποδεικνύοντας ότι πραγματικά ενδιαφέρεται για την αποκατάσταση της τάξης σε ένα άναρχο τηλεοπτικό τοπίο τα τελευταία 27 χρόνια. Ως εκ τούτου πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στην Πειραιώς πιστεύοντας ότι η ηγεσία της ΝΔ δεν είναι ακόμη έτοιμη να αποδεχθεί την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ παρά την σχετική υπόδειξη του ΣτΕ. Σε πρώτη φάση το Μαξίμου θα περιμένει αν η ΝΔ μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας θα αλλάξει άποψη και θα δεχτεί να παραστεί στη Διάσκεψη των προέδρων στη Βουλή. Άρα ως τότε αναμένεται να κρατήσει την τροπολογία για την βεβαίωση λειτουργίας των καναλιών, όμως θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα την καταθέσει πατώντας πάνω στην αντίληψη πως όποιος θέλει να εκπέμπει έστω και με προσωρινή βεβαίωση θα πρέπει να πληρώσει. Την νομοθετική ρύθμιση θα καταθέσει όπως και να έχει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ο οποίος παραμένει ακλόνητος στον ρόλο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κυβέρνηση περιμένει να αποδυναμώσουν οι φωνές κριτικής και μετά να σχεδιάσει τα επόμενα βήματά της. Θέλει να πέσουν οι τόνοι και στο μεταξύ να σταθεροποιήσει την πορεία της έπειτα από τη δικαστική απόφαση. Μετά την σκληρή απάντηση στους δικαστές του ΣτΕ από το βράδυ της Πέμπτης με την δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου και την υπόμνηση πως θα επιστραφούν λεφτά στους ευκατάστατους επιχειρηματίες και θα φύγουν από αναγκαίες κοινωνικές δράσεις επιτίθεται με σφοδρότητα και στην Νέα Δημοκρατία εκθέτοντας την πολιτικά.

Το Μαξίμου διαρρέει πως απομακρύνεται λόγω των εξελίξεων ο κυβερνητικός ανασχηματισμός και αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να γίνει με το τέλος της διαπραγμάτευσης. Οι σχεδιασμοί όμως είναι για να αλλάζουν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει έναν νέο ελιγμό από τον πρωθυπουργό εάν και εφόσον κρίνει πώς θα πρέπει να αλλάξει η πολιτική ατζέντα.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…