Το ελεεινό restart του Μητσοτάκη

Όσο το πένθος περνάει στη διαπραγμάτευση και στην αποδοχή, ο Μητσοτάκης κάνει restart στον Μητσοτάκη

mitsotakis 26 1

«Να γνωρίζετε ότι στον δρόμο προς τις κάλπες θα αναμετρηθούμε με αντιπάλους που παραμένουν αδιόρθωτοι». Αδιόρθωτοι! Αυτό ξεστόμισε ο Μητσοτάκης μιλώντας προχθές στο Star Κεντρικής Ελλάδας. Και σε συνέχεια, για να γίνει πιο σαφής, έσυρε τα εξ αμάξης στον συνήθη στόχο, τον Πολάκη, αλλά και στον Παππά, στον Φίλη, στον Κατρούγκαλο, στον Σπίρτζη. Να τους φοβόμαστε δηλαδή τους συριζαίους και να έχουμε εμπιστοσύνη στον Καραμανλή του Αχιλλέως, στον Πλεύρη, στον Βορίδη, στην Κεραμέως και στους άλλους τέλος πάντων διορθωμένους. Με προεξάρχοντα στη διόρθωση τον τσίλικο μετά τα Τέμπη Άδωνι.

Θα ήταν αστείο αν δεν είχε προηγηθεί η τραγωδία. Προηγήθηκε όμως. Κι έτσι είναι ανατριχιαστικό, τρομακτικό, θρίλερ κανονικό αυτός ο πάγος με ανθρώπινα χαρακτηριστικά, ο ασυγκίνητος μπροστά στο δράμα, ο πωλών επί πιστώσει επικοινωνία και συγγνώμες να εγκαλεί άλλους γιατί απέτυχαν στη διόρθωση. Βέβαιος ότι ο ίδιος δεν έχει τίποτε να διορθώσει, να συγκινηθεί, να αλλάξει, βρε αδελφέ, στον τρόπο που βλέπει τον εαυτό του και τους άλλους. Να σκύψει το κεφάλι μπροστά σ’ αυτό που έγινε και να δείξει τουλάχιστον ότι σεμνά και επί της ουσίας θα πορευτεί στην προεκλογική αναμέτρηση.

Αλλά όχι. Όσο το πένθος περνάει στη διαπραγμάτευση και στην αποδοχή, ο Μητσοτάκης κάνει restart στον Μητσοτάκη. Ελεεινό, αλλά το διαπράττει με την προσμονή, ή και τη βεβαιότητα, ότι θα ξεχαστεί η κοιλάδα των δακρύων και θα επανέλθουμε στην εύφορη κοιλάδα. Βρίσε και τάξε! Καμιά διάθεση να αναμετρηθεί με τον εαυτό του και την αλήθεια. Να καταλάβει τι και γιατί τον βαραίνει. Τι και γιατί θα έπρεπε να πει και να κάνει. Δεν μπορεί προφανώς να είναι ανθρώπινος ούτε μπροστά σε ένα ανθρώπινο δράμα. Κι όταν προσπαθεί να φορέσει τη μάσκα του πονεμένου, είναι μια κινητή φιγούρα υποκρισίας. Και γεννήτρια οργής.

Κι έτσι μόνο αστοχία δεν είναι ότι έφτασε στο νομοσχέδιο που αφορά κάποια μέτρα για τα θύματα της τραγωδίας να χώνει κάθε είδους φωτογραφικές ρυθμίσεις και ρουσφέτια. Να ρυπαίνει ακόμα και το δράμα με τον τρόμο και την αθλιότητα. Φωτογραφία του είναι. Φροντίζει ο άνθρωπος να μας δείξει με λόγια, αλλά και με έργα, ότι παραμένει πάντα Μητσοτάκης.

Πηγή: Aυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.