Το είδαμε κι αυτό: ο Μηταράκης κατέθεσε τροπολογία για τον ρουκετοπόλεμο της Χίου

Συνέβη και αυτό. Μετά την απόφαση για μη διεξαγωγή φέτος του γνωστού ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο της Χίου, ο Νότης Μηταράκης κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή ώστε να νομιμοποιηθεί το έθιμο και να συνεχιστεί κανονικά.

5721075b1dc5246c1f8b4c62

Ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε μέσω twitter, ότι καταθέτει τροπολογία για να διατηρηθεί ο ρουκετοπόλεμος. Μάλιστα η τροπολογία αναφέρει ότι «με την παρούσα διάταξη αποσκοπείται η αναγνώριση των εθνικών εθίμων της χώρας και η εφαρμογή συγκεκριμένου νομικού πλαισίου εκτέλεσης αυτών. Επιπλέον επιδιώκεται η προβολή όλων των πολιτιστικών δεδομένων της χώρας, τα οποία λαμβάνουν εθνικό χαρακτήρα, με σκοπό την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού μέσα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ, τα οποία θα συμβάλουν τόσο στην οικονομική ανάπτυξη της κάθε περιοχής όσο και στην διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Για την ιστορία ο ρουκετοπόλεμος της Χίου βαίνει προς ακύρωση εξαιτίας της άρνησης ιδιοκτητών σπιτιών που γειτνιάζουν με τις δύο εκκλησίες του Βροντάδου, στόχο των ρουκετών, να τοποθετηθούν πλέγματα καθώς και της έγκαιρης επίδοσης εξωδίκου από την πλευρά θιγόμενων πολιτών.

Ήδη μάλιστα, οι συμμετέχοντες στο έθιμο κατασκευαστές των ρουκετών από τις ενορίες της Παναγιάς Ερειθιανής και του Αγίου Μάρκου δηλώνουν ότι δεν θα πραγματοποιήσουν φέτος ρίψη ρουκετών, επειδή δεν θέλουν να βρεθούν κατηγορούμενοι σε ποινικά δικαστήρια μετά από μηνύσεις πολιτών.

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.