Θέμα στο BBC οι υποκλοπές στην Ελλάδα!

Νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, εκθέτουν ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση, που δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Τα διεθνή μέσα έχουν στραμμένα τα βλέμματα στο «Greek Watergate», αφήνοντας και αιχμές για το πως τα ελληνικά ΜΜΕ καλύπτουν την υπόθεση.

Ο Θάνος Κουκάκης, που έπεσε θύμα των «νόμιμων» κατά το Μαξίμου υποκλοπών με σημερινή ανάρτησή του ο δημοσιογράφος ανέφερε πως μίλησε το πρωί στο BBC, καθώς το διεθνές ενδιαφέρον για την υπόθεση αυξάνεται, καθώς διαβλέπουν πολιτικές εξελίξεις, σημειώνοντας πως «δυστυχώς, οι αναφορές των ξένων συναδέλφων επικεντρώνονται και στο πως τα ελληνικά ΜΜΕ καλύπτουν την υπόθεση».

 

Ο δημοσιογράφος, που έχει ζητήσει δημοσίως τον εισαγγελικό λειτουργού να προβεί σε μια σειρά από απαραίτητες και επείγουσες ενέργειες για τη διερεύνηση του σκανδάλου, δήλωσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών-Σαββατοκύριακο» ότι θεωρεί πως θα προκύψουν σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση εάν διεξαχθεί πλήρης εισαγγελικός έλεγχος για το λογισμικό Predator στην εταιρεία Intellexa, αλλά και στην εταιρεία Krikel.

 

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση είναι ακόμα πιο εκτεθειμένη, μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις για τη σύνδεση της Intellexa, που εμπορεύεται το Predator, με την ιταλική εταιρεία RCS που φέρεται να το προμήθευσε στην Ελλάδα πριν λίγο καιρό. Πρόκειται για το παράνομο λογισμικό, με το οποίο παγιδεύτηκε το τηλέφωνο του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και το οποίο η κυβέρνηση διατείνεται ότι δεν έχει αγοραστεί και δεν χρησιμοποιείται από τις αρχές της χώρας μας.

Ειδικότερα, αποκλειστικό ρεπορτάζ του news247 ανέφερε πως στις 5 Αυγούστου, μία μέρα πριν τις παραιτήσεις του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, και του ανιψιού του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, η RCS άλλαξε χέρια με τις μετοχές της να περνούν στην AURORA S.P.A., το σύνολο των μετοχών της οποίας κατέχει η CY4GATE S.P.A., που «έχει συνδεθεί με κακόβουλα λογισμικά κατασκοπείας και συνεργασία με καθεστώτα που δεν φημίζονται για την ελευθερία και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως της Σαουδικής Αραβίας. Μεταξύ άλλων, η CY4GATE είχε κατηγορηθεί ότι συνδέεται με μία ψεύτικη έκδοση του WhatsApp για την παγίδευση κινητών τηλεφώνων».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως «η CY4GATE συνδέθηκε με την προμηθεύτρια της ΕΥΠ, την RCS, μόλις στις 5 Αυγούστου 2022, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, επομένως πολύ αργότερα από την αγορά του συστήματος νόμιμων υποκλοπών στην Αθήνα, που έγινε το 2021. Ωστόσο, υπάρχουν δύο πρόσωπα, οι Ιταλοί G.E. και L.M. οι οποίοι εμφανίζονται στο ιταλικό μητρώο εταιρειών το 2021 ως διευθυντικά στελέχη της CY4GATE και είναι οι ίδιοι, από τον περασμένο Μάιο, διοικητικά στελέχη της RCS. Πιο απλά, η σύνδεση της προμηθεύτριας εταιρείας της ΕΥΠ με την αμφιλεγόμενη CY4GATE φαίνεται να υπάρχει ήδη από την περίοδο που οι μυστικές υπηρεσίες στην Αθήνα προμηθεύτηκαν το νέο σύστημα των υποκλοπών».

ΠΟΥ: Ένα σιρόπι για τον βήχα ενδέχεται να συνδέεται με τον θάνατο δεκάδων παιδιών στη Γκάμπια

ΠΟΥ: Ένα σιρόπι για τον βήχα ενδέχεται να συνδέεται με τον θάνατο δεκάδων παιδιών στη Γκάμπια

Οι θάνατοι δεκάδων παιδιών στη Γκάμπια από νεφρικές βλάβες ενδέχεται να συνδέονται με μολυσμένα σιρόπια…

Eξαρχεια: Φωτογραφίες από τον άγριο ξυλοδαρμό του πατέρα από τα ΜΑΤ μπροστά στο παιδί του

Eξαρχεια: Φωτογραφίες από τον άγριο ξυλοδαρμό του πατέρα από τα ΜΑΤ μπροστά στο παιδί του

Όπως φαίνεται στις εικόνες, ο άνδρας καταγγέλλει ότι δέχτηκε χτυπήματα από τους αστυνομικούς στο κεφάλι,…