Το μήνυμα Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων έβγαλε στα κάγκελα ακόμα και το antinews

Σκληρές ειρωνείες από το antinews για το χθεσινό μήνυμα Μητσοτάκη - «Γελάνε μέχρι και οι Αρμένιοι και οι Ουκρανοί με τους ισχυρισμούς ότι ζήτησαν από την ΕΥΠ παρακολούθηση Ανδρουλάκη»

AP22126345160580 1

Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να απαντήσει χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα καταιγιστικά ερωτήματα που είχαν προκύψει αναφορικά με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων δημοσιογράφων αλλά και του Νίκου Ανδρουλάκη, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων σε εγχώρια και διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η άκρως προκλητική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κατ ουσίαν επέλεξε να μη δώσει καμία απάντηση παρά μόνο να πετάξει την μπάλα στις κερκίδες και να αποποιηθεί των πραγματικών του ευθυνών, προκάλεσε την έντονη αντίδραση ακόμα και του antinews, ενός μέσου ενημέρωσης που κατά κοινή ομολογία καταγράφεται στα συντηρητικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ρίχνοντας μία ματιά στις πρόσφατες δημοσιεύσεις της ιστοσελίδας, έπειτα από το «μπαράζ» παραιτήσεων της Παρασκευής (Δημητριάδης – Κοντολέων) διαπιστώνει κανείς ότι η κριτική προς το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και συνολικά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της σε μια υπόθεση που έχει ξεφύγει των «στενών» ελληνικών ορίων, είναι ιδιαίτερα σκληρή.

«Γελάνε μέχρι και οι Αρμένοι και οι Ουκρανοί με τους ισχυρισμούς ότι ζήτησαν από την ΕΥΠ παρακολούθηση Ανδρουλάκη», διαβάζουμε στο θέμα που αναρτήθηκε στις 7 Αυγούστου, με το antinews.gr να ειρωνεύεται ξεκάθαρα το «αφήγημα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί «ξένου δαχτύλου» στις παρακολουθήσεις.

1 2

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει δημοσίευμα της ίδιας ημέρας, με τίτλο «Από τον Μπόρις στον Κυριάκο». Ο ανώνυμος αρθρογράφος πραγματοποιεί συγκρίσεις των «σκανδάλων» που οδήγησαν στην πτώση του Μπόρις Τζόνσον με όσα έχουν «χρεωθεί» στον Έλληνα πρωθυπουργό. Μεταξύ άλλων, στο κείμενο σημειώνεται: «Στο Ελλαδιστάν της Αγίας Οικογένειας εντούτοις, ο επικεφαλής του θαρρεί ότι με μια συγγνώμη θα υποβαθμίσει την κρισιμότητα της κατάστασης και στο τέλος θα βγει αλώβητος…».

Λίγες γραμμές πιο κάτω, ο αρθρογράφος διερωτάται: «και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Από τον Μπόρις στον Κυριάκο, μια συγγνώμη δρόμος;  Δηλαδή, οι βουλευτές της ΝΔ θα ικανοποιηθούν με τη… συγγνώμη του Κυριάκου, αφήνοντάς τον να κυβερνάει, διασύροντας διεθνώς θεσμούς και χώρα, ή θα τον «καρατομήσουν» αλά Μπόρις;», χαρακτηρίζοντας σκάνδαλο-παρωνυχίδα τις περιπέτειες του Τζόνσον, σε σύγκριση με όσα βαραίνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κριτική στον πρωθυπουργό δεν σταματά στο διάγγελμα, καθώς έπειτα από την εμφάνιση του πρωθυπουργού, αναρτήθηκε κείμενο με υπογραφή του Νίκου Καραχάλιου, στο οποίο διατυπώνονται 12 ερωτήματα σχετικά με τon Κυριάκο Μητσοτάκη.

mitsotakis 11 2

Καταλαβαίνει κανείς ότι οι πιέσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ολοένα και αυξάνονται, κρίνοντας από τον τρόπο με τον οποίον επέλεξε να (μην) απαντήσει τα καίρια ερωτήματα που του τέθηκαν τόσο από τον Νίκο Ανδρουλάκη, όσο και από το σύνολο της αντιπολίτευσης αλλά και όλων εκείνων που ζητούν διαφάνεια σε μία υπόθεση που πλήττει -για ακόμη μία φορά επί θητείας του- το κύρος της χώρας διεθνώς.

Όταν δε παρατηρούνται «ρίψεις»… ευθέων βολών από φορείς, πολιτικούς και Μέσα που διακρίνονται για τον συντηρητισμό αλλά και ορισμένες διατυπώσεις θέσεων… δεξιότερα της δεξιάς, τότε γίνεται επίσης αντιληπτό ότι η «γκρίνια» και τα «παράπονα» υπάρχουν και ακούγονται όλο και πιο δυνατά ακόμη και σε περιβάλλοντα πέριξ της επιρροής Μητσοτάκη.

Πηγή: Documentonews.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…