Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το πρωί στον Πειραιά ενάντια στην άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Crown Iris και την αποβίβαση Ισραηλινών, που σήμερα φέρουν την ιδιότητα του τουρίστα, ωστόσο, δεν παύουν να έχουν αποτελέσει στο περισσότερο ή λιγότερο πρόσφατο παρελθόν στρατιώτες που στελεχώνουν τον ισραηλινό στρατό κατοχής και γενοκτονίας στην Παλαιστίνη.

Το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε τα ταξίδια του και για φέτος στην Ελλάδα παρότι το περασμένο καλοκαίρι προκάλεσε ευρύτατες αντιδράσεις όπου πήγε να δέσει, πράγμα που εξηγείται, εν μέρει, βάσει και της στάσης που κράτησε η ελληνική κυβέρνηση στο ζήτημα με την όλο και εντονότερη αστυνομική παρουσία για την παρεμπόδιση διαδηλώσεων, καθώς και της γενικότερης σύμπλευσής της με το ισραηλινό καθεστώς.

Η κατάσταση στον Πειραιά έγινε το πρωί έκρυθμη καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν για να εμποδίσουν την προσέγγιση της Πύλης Ε12 του λιμανιού.
Το τουριστικό ανοιχτό λεωφορείο που παρέλαβε τους Ισραηλινούς και τις Ισραηλινές πέρασε μπροστά από τις φιλοπαλαιστινιακές συγκεντρώσεις με την ένταση να αυξάνεται.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάλεσε η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις και συλλογικότητες του αντιπολεμικού κινήματος του κινήματος συμπαράστασης στην Παλαιστινιακή υπόθεση και της Αριστεράς.

Μια πολύ μεγάλη παλαιστινιακή σημαία κρεμάστηκε από τους συγκεντρωμένους για να «υποδεχθεί» το κρουαζιερόπλοιο από την πλευρά της πόλης.
Διαβάστε επίσης:
Ιραν: Σφοδρές αντιδράσεις στο Ισραήλ μετά την ακύρωση των βομβαρδισμών
Η Μέση Ανατολή φλέγεται: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τον Λίβανο, νέα ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
Γάζα: Παραθαλάσσιο καφενείο γεμάτο κόσμο στόχευσε το Ισραήλ-2 νεκροί και 12 τραυματίες
Γάζα: Καταγγέλεται πως οι Ισραηλινοί απήγαγαν γιατρό του οποίου ξεκλήρισαν την οικογένεια
Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια