Το οριακό εξώφυλλο του Charlie Hebdo κατά της Χαμάς – Το σκίτσο με τα αιματοβαμμένα χέρια με τα χρώματα της Παλαιστίνης

«Έως πού θα φτάσει επιτέλους η βαρβαρότητα του Ισραήλ;» αναρωτιέται ειρωνικά το γαλλικό περιοδικό.

israel charlie hebdo

Σαφή θέση κατά της τρομοκρατίας της Χαμάς, που επιτέθηκαν στο Ισραήλ, πήρε το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdο, αφήνοντας όμως και πολλά αμφιλεγόμενα υπονοούμενα για την καταπίεση των Παλαιστινίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2015, το περιοδικό είχε δεχθεί επίθεση από την ισλαμική τρομοκρατική ομάδα της Αλ Κάιντα, με απολογισμό 12 νεκρούς και 7 τραυματίες.

Το σκίτσο του περιοδικού έχει τίτλο «το Ισραήλ έκοψε το νερό στη Γάζα» με έναν γιατρό με μια κορδέλα στα χρώματα της Χαμάς να έχει αιματοβαμμένα χέρια και να προσπαθεί να ξεπλυθεί ενώ από τη βρύση πέφτει μόνο μια σταγόνα.

«Έως πού θα φτάσει επιτέλους η βαρβαρότητα του Ισραήλ;» αναρωτιέται ο γιατρός με το υπονοούμενο του γαλλικού περιοδικού να είναι σαφές.

Το σκίτσο του διάσημου γαλλικού σατιρικού περιοδικού θα πολυσυζητηθεί, καθώς αφενός -ορθά- παίρνει ξεκάθαρη θέση κατά της βαρβαρότητας της Χαμάς που σκορπίζει τον θάνατο στο Ισραήλ, ωστόσο φέρεται να θεωρεί «φτηνές δικαιολογίες» τις φωνές της άλλης πλευράς, του παλαιστινιακού λαού, που ασφυκτιά και αιμορραγεί κάτω από τον κλοιό του κράτους του Ισραήλ εδώ και δεκαετίες. Παράλληλα, φαίνεται να «αγνοεί» την εξίσου αιματηρή απάντηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, που έχει σκορπίσει τον θάνατο σε εκατοντάδες αμάχους.

Δείτε το σκίτσο του Charlie Hebdo:

Το Charlie Hebdo, το οποίο ιδρύθηκε το 1970, είχε υπογραμμίσει στο παρελθόν ότι ο στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει τον θυμό ή τη βία. “Στόχος είναι το γέλιο”, είχε δηλώσει το 2012 ο δημοσιογράφος Laurent Leger. “Θέλουμε να γελάμε απέναντι στους εξτρεμιστές – κάθε εξτρεμιστή. Είτε είναι μουσουλμάνοι, εβραίοι, καθολικοί. Ο καθένας μπορεί να είναι θρησκευόμενος, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε τις εξτρεμιστικές σκέψεις και πράξεις”, είχε προσθέσει. “Δεν ρίχνεις βόμβες, συζητάς. Δεν δρας βίαια. Πρέπει να αντισταθούμε στην πίεση του εξτρεμισμού”.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…