Newsroom

Newsroom

Το Brexit κόστισε 200 δισ. δολάρια στους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη

Περίπου 196,2 δισεκατομμύρια δολάρια έχασαν οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο την Παρασκευή και τη Δευτέρα, τις δύο πρώτες ημέρες συναλλαγών μετά την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα, σύμφωνα με το Bloomberg.

5772e4211dc524d04c8b4c13

Οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφηκαν στην Ευρώπη, όπου 92 δισεκατομμυριούχοι έχασαν περίπου 81,7 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε 48 ώρες, ενώ 150 «σύντροφοί» τους στη Βόρεια Αμερική έχασαν 62,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο ίδιο διάστημα.

Οι δισεκατομμυριούχοι που περιλαμβάνονται στο Δείκτη του Bloomberg ελέγχουν συνολικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 3,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, 1,8% κάτω σε σχέση με την αρχή του έτους.

Οι πρώτες δύο μέρες συναλλαγών στις παγκόσμιες αγορές διέγραψαν τρισεκατομμύρια στην κεφαλαιακή αξία εκατοντάδων εταιρειών, λόγω της αβεβαιότητας που προκάλεσε η βρετανική ψήφος, ενώ η λίρα έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 36 ετών έναντι του δολαρίου.

Η εικόνα σταθεροποιήθηκε σήμερα, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 2,64%. Θετικά πρόσημα καταγράφηκαν και στις δύο άλλες μεγάλες αγορές της Γηραιάς Ηπείρου, στη Φρανκφούρτη και το Παρίσι.

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…