Το Bloomberg «καίει» ξανά Μητσοτάκη για το «σκάνδαλο τύπου Τζέιμς Μποντ»

Tο Bloomberg σχολίασε τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ χαρακτήρισε ως «σκάνδαλο τύπου Τζέιμς Μποντ», το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων που έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην Ελλάδα.

Mitsotakis tilefono

Στο μικροσκόπιο του Bloomberg μπήκε για ακόμα μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων.

Αυτή τη φορά το Bloomberg σχολίασε τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ χαρακτήρισε ως «σκάνδαλο τύπου Τζέιμς Μποντ», το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων που έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα με «Το σκάνδαλο κατασκοπείας δεν θα εκτροχιάσει τις εκλογικές πιθανότητες, λέει ο Έλληνας πρωθυπουργός», κάνει λόγο για σκάνδαλο «κατασκοπείας τύπου Τζέιμς Μποντ».

«Για έναν πολιτικό ηγέτη που εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο κατασκοπείας τύπου Τζέιμς Μποντ, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι βέβαιος ότι μπορεί να το ξεπεράσει και ακόμη και να κυβερνήσει μόνος στις εκλογές του επόμενου έτους» σχολιάζει το Bloomberg και συνεχίζει παραθέτοντας όσα υποστήριξε σε συνέντευξη στη Νέα Υόρκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξηγεί ωστόσο ότι ο Μητσοτάκης «δέχεται πυρά μετά τις αποκαλύψεις το καλοκαίρι ότι η εθνική υπηρεσία πληροφοριών της χώρας κατασκόπευε τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου σοσιαλιστικού κόμματος ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, και έναν ρεπόρτερ που ερευνούσε ισχυρά επιχειρηματικά πρόσωπα», επισημαίνοντας ότι η δημόσια οργή έχει στραφεί κατά του Μητσοτάκη επειδή η εποπτεία της ΕΥΠ υπάγεται σε αυτόν, ενώ αναφέροντας πως το σκάνδαλο «έχει χαρακτηριστεί ως ένα είδος ελληνικού Watergate» σημειώνει ότι έχουν πυροδοτηθεί ανησυχείς για τη χρήση των παρακολουθήσεων. Επίσης, αναφέρει ότι ο Μητσοτάκης έχει αρνηθεί οποιαδήποτε γνώση ή ανάμειξη στις παρακολουθήσεις, ενώ έχει ζητήσει επανειλημμένα συγγνώμη.

«Το στοίχημα για αυτόν πολιτικά είναι αν θα υποχωρήσει ο σάλος από τώρα και μέχρι να βρεθεί αντιμέτωπος με την επανεκλογή του, κάτι που πρέπει να συμβεί πριν από τον Ιούλιο του 2023» σημειώνει το Bloomberg και συμπληρώνει ότι οι εκλογικές αλλαγές που έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα καθιστούν πολύ πιο δύσκολο τον σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς εταίρο συνασπισμού. «Οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα του πρωθυπουργού θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους, αλλά όπως έχουν τα πράγματα τώρα, φαίνεται ακόμα αβέβαιο ότι θα μπορέσει να διαμορφώσει μόνος του μια σταθερή κυβέρνηση» επισημαίνει.

To Bloomberg σημειώνει ότι ο Μητσοτάκης διαφωνεί, παραθέτοντας την σχετική απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού. «Δεν λέω ότι οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται. Λέω ότι στο τέλος της ημέρας, υπάρχουν άλλα θέματα για τα οποία ενδιαφέρονται περισσότερο οι άνθρωποι», υποστήριξε ο Κυρ. Μητσοτάκης. «Οι δεύτερες εκλογές θα διεξαχθούν με αυτό που ονομάζουμε ενισχυμένο σύστημα αναλογικής εκπροσώπησης, το οποίο μας επιτρέπει να σχηματίσουμε μόνοι μας κυβέρνηση εάν φτάσουμε στο 37, 38% των λαϊκών ψήφων, κάτι που είναι απολύτως εφικτό» είπε.

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…