Newsroom

Newsroom

Το Βατικανό ανάγκασε σε αποχώρηση ομοφυλόφιλο διπλωμάτη

Κενή παραμένει η θέση του γάλλου πρεσβευτή στο Βατικανό μετά την απόφαση ο διπλωμάτης Λοράν Στεφανίνι ο οποίος πριν από 15 μήνες ανακοινώθηκε πως αναλαμβάνει πρεσβευτής στο Βατικανό, να αναλάβει πρεσβευτής στην UNESCO.

571785f91dc524fd5e8b4767

Η υπόθεση αποχώρησης του Στεφανίνι, προκαλεί πολλά ερωτηματικά αφού δεν υπήρξε καμιά ενημέρωση αναφορικά με τους λόγους που τελικά δεν θα παραμείνει στο Βατικανό. Οι κακές γλώσσες ωστόσο κάνουν λόγο για άρνηση του Βατικανού επειδή ακούγεται πως ο Στεφανίνι είναι ομοφυλόφιλος.

Ο Λοράν Στεφανίνι, ο οποίος είναι βγαλμένος από την ελίτ της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης κι έχει τιμηθεί με την ύψιστη διάκριση της Αγίας Έδρας, φάνταζε εξ αρχής ιδανική επιλογή εξ ου και πριν από περίπου 15 μήνες αποφασίστηκε να αναλάβει πρεσβευτής στο Βατικανό.

Ωστόσο κι ενώ ο χρόνος περνούσε, η Αγία Έδρα δεν έδινε στο Παρίσι το τελικό «οκ». Στο μεταξύ είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι ο διπλωμάτης είναι ομοφυλόφιλος. Τελικά, κι ενώ το Παρίσι ήταν κατηγορηματικό ως προς την επιλογή του, μια συνάντηση του Στεφανίνι με τον Πάπα Φραγκίσκο, φαίνεται πως άλλαξε τα δεδομένα.

Αν και κανένας ποτέ δεν έμαθε τι συζήτησαν οι δυο τους, το Παρίσι με ανακοίνωση έκανε γνωστό ότι ο Στεφανίνι αναλαμβάνει πρέσβης στην UNESCO.

Η ισπανική El Pais πάντως, υπενθυμίζει ότι ο Ολάντ την «πάτησε» όπως και ο προκάτοχός του Σαρκοζί. Το 2007, ο τότε πρόεδρος είχε ανακοινώσει το όνομα του νέου πρεσβευτή στο Βατικανό. Τότε όμως το «όχι» της Αγίας Έδρας ήταν άμεσο δεδομένου ότι εκείνος ο γάλλος διπλωμάτης είχε μόνιμο σύντροφο που δεν έκρυβε. 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…