Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών εκθέτει την κυβέρνηση: Προειδοποιούσε από τη Δευτέρα για τη φωτιά στην Πεντέλη

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είχε προειδοποιήσει ότι θα ξεσπάσει φωτιά στην Πεντέλη

5647082

Για ακόμα μια φορά, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη φωτιά που ξέσπασε στην Πεντέλη.

Με ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών φαίνεται ότι ήδη από τη Δευτέρα 18 Ιουλίου είχε ενημερώσει για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στο σημείο ακριβώς που όπου ξεκίνησε μια ημέρα μετά, το απόγευμα της Τρίτης, η φωτιά στην Πεντέλη, η οποία συνεχίζει να κατακαίει τη βορειοανατολική Αττική.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανάρτηση: «Το σημείο έναυσης της πυρκαγιάς που εξελίσσεται στην Πεντέλη εντοπίζεται σε μια από τις περιοχές που είχαν επισημανθεί ως πολύ υψηλής επικινδυνότητας σύμφωνα με το μοντέλο ημερήσιας πρόβλεψης πυρκαγιάς της Επιχειρησιακής μονάδας 𝗕𝗘𝗬𝗢𝗡𝗗 του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ που εκδόθηκε στις 18 Ιουλίου 2022 (16:00)».

Να σημειωθεί ότι το σύστημα πρόβλεψης πυρκαγιάς που έχει αναπτύξει το Αστεροσκοπείο Αθηνών, μοντέλο που αναπτύχθηκε το 2020, προβλέπει τον κίνδυνο πυρκαγιάς για την επόμενη μέρα σε πανελλήνια κλίμακα με χωρική ανάλυση 500 μέτρων.

Αναλυτικά η ανάρτηση από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για τη φωτιά στην Πεντέλη

«Το σημείο έναυσης της πυρκαγιάς που εξελίσσεται στην Πεντέλη εντοπίζεται σε μια από τις περιοχές που είχαν επισημανθεί ως πολύ υψηλής επικινδυνότητας σύμφωνα με το μοντέλο ημερήσιας πρόβλεψης πυρκαγιάς της Επιχειρησιακής μονάδας 𝗕𝗘𝗬𝗢𝗡𝗗 του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ που εκδόθηκε στις 18 Ιουλίου 2022 (16:00).

Συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας για έγκαιρη ενημέρωση και εκτίμηση της κατάστασης της καταστροφής προς τις μονάδες και φορείς που μάχονται στο πεδίο της αντιμετώπισης της πύρινης λαίλαπας με την ευχή να τελειώσει και να περιοριστεί το πρόβλημα στην περιοχή το συντομότερο. Καλή δύναμη στους ηρωικούς πυροσβέστες.

Μπορείτε να βλέπετε καθημερινά τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς μέσω της διαδραστικής εφαρμογής του BEYOND ➡️ https://riskmap.beyond-eocenter.eu/

Το μοντέλο αναπτύχθηκε το 2020 και προβλέπει τον κίνδυνο πυρκαγιάς για την επόμενη μέρα σε πανελλήνια κλίμακα με χωρική ανάλυση 500m.».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…