Με καθυστέρηση αναμένεται να ξεκινήσουν οι συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν για την κατάπαυση του πυρός, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Πακιστάν και όχι στην αρχικά προγραμματισμένη ώρα, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο Tasnim, που συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων, οι δύο αντιπροσωπείες θα έχουν ξεχωριστές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν το απόγευμα και στη συνέχεια θα καθίσουν στο τραπέζι των συνομιλιών.
Το πρωί του Σαββάτου έφτασε στο Πακιστάν ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς, μαζί με τους Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ.
Παράλληλα το κλίμα παραμένει τεταμένο, με έντονη δυσπιστία να κυριαρχεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι οποίες προχωρούν σε αμοιβαίες προειδοποιήσεις ενόψει των διαπραγματεύσεων.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ, έφτασε χθες το βράδυ στο Πακιστάν, ηγούμενος αποστολής που αριθμεί περισσότερα από 70 άτομα.
Λίγο πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες των οποίων το ακριβές χρονοδιάγραμμα παραμένει αδιευκρίνιστο και οι δύο πλευρές διατύπωσαν τις δικές τους προειδοποιήσεις, ενισχύοντας το ήδη φορτισμένο κλίμα.
🇵🇰🇺🇸 SAM095 US Air Force Boeing C-32A 98-0001 carrying the Vice President JD Vance has now landed safely in Islamabad, Pakistan.
Welcome to Pakistan. Hope meaningful peace talks will prevail. pic.twitter.com/XIj2QGer1a
— Awais 🐺 (@awais4226) April 11, 2026
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια