Newsroom

Newsroom

Το απαρτχάιντ ζει ακόμα στη Νότια Αφρική – Λευκοί άντρες βάζουν ζωντανό μαύρο παιδί σε φέρετρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η εικόνα από την Νότια Αφρική σοκάρει και παράλληλα καταδεικνύει ότι το απαρχάιντ δεν έχει εξαλειφθεί ακόμα. Λευκοί άντρες βάζουν με την βία μέσα σε φέρετρο ένα μαύρο αγόρι.

582f1f261dc5243d118b45e0

Το παιδί, ανήμπορο, ξεσπάει σε λυγμούς. Ένας από τους βασανιστές του το βρίζει και το σπρώχνει μέσα σε ένα φέρετρο.

Το αγόρι τον παρακαλάει να σταματήσει, εκείνος το απειλεί ότι αν δεν σταματήσει να φωνάζει είτε θα το κάψει ζωντανό είτε θα κλείσει το φέρετρο αφού βάλει μέσα ένα φίδι. Ένας άλλος λευκός άνδρας τραβάει με το κινητό του το βίντεο των βασανιστηρίων.

Το περιστατικό συνέβη σε ένα αγρόκτημα στη Νότια Αφρική και είναι μία υπενθύμιση προς όλους μας ότι οι φυλετικές διακρίσεις εξακολουθούν να υπάρχουν παρά τους αγώνες και τους «πύρινους» λόγους που ακούμε όλοι κατά καιρούς.

Το ανατριχιαστικό περιστατικό σημειώθηκε στις 17 Αυγούστου, όμως το βίντεο των 20 δευτερολέπτων δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του France 24, παρότι δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες, το μαύρο αγόρι, ο Victor, κατάφερε να «δραπετεύσει» από τους βασανιστές του και είχε το θάρρος και το κουράγιο, σε μία περιοχή όπου οι φυλετικές διακρίσεις εξακολουθούν να υφίσταται, να καταθέσει μήνυση κατά των δύο ανδρών, του Theo Martins Jackson και του Willem Oosthuizen.

Σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο ένας εκ των δύο είπε ότι ο Victor καταπάτησε την περιουσία του καθώς το αγρόκτημα του ανήκει, όμως ο Victor είπε ότι απλά πέρασε από εκεί για διασχίσει ένα μονοπάτι και να γυρίσει στην πόλη που μένει.

Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στο δικαστήριο αλλά η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 25 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε θα παραμείνουν στη φυλακή. Οι ίδιοι ζήτησαν από τον δικαστή να μην προφυλακιστούν γιατί φοβούνται για τη ζωή τους. Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι η απαγωγή και η επίθεση με πρόθεση την πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών.


Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…