Το αντιμοναρχικό σύνθημα στην κερκίδα της Νέας Ιωνίας για τον τέως βασιλιά και η… κλωτσιά του Καντονά (video)

«Έναν αναγνωρίζουμε εμείς για βασιλιά...»

My project 1 19

Με ένα αντιμοναρχικό και αντιφασιστικό σύνθημα επέλεξαν να «αποχαιρετήσουν» τον έκπτωτο βασιλιά Κωνσταντίνο οι φίλοι της Νέας Ιωνίας, οι οποίοι, σύμφωνα με δημοσίευμα το φώναξαν κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό Λιοσίων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του δημοσιογράφου Νάσου Μπράτσου, οι φίλαθλοι της Νέας Ιωνίας τραγούδησαν:

«Ίων σημαίνει για πάντα προσφυγιά στα @@ μας τον γράφουμε τον κάθε βασιλιά.
Έναν αναγνωρίζουμε εμείς για βασιλιά, κλότσαγε φασίστες, τον λέγαν Καντονά».

Η αναφορά στον Καντονά είναι φυσικά μια ένδειξη… τιμής στη θρυλική κλωτσιά του μεγάλου ποδοσφαιριστή της Manchester United, Έρικ Καντονά, ο οποίος το 1995 κλώτσησε στο πρόσωπο έναν οπαδό της Crystal Palace. Όλα είχαν ξεκινήσει στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Καντονά αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Κατευθυνόμενος προς τα αποδυτήρια θα ακούσει έναν οπαδό, ονόματι Μάθιου Σίμονς, να του φωνάζει: «Γαμ@@@@ και γύρνα πίσω στη Γαλλία, παλιογ@@@@@». Ο Καντονά θα αντιδράσει. Θα σηκωθεί στον αέρα και θα κλωτσήσει τον οπαδό που είναι στην πρώτη σειρά!

Ο τύπος που δέχτηκε την κλωτσιά αλλά και κάποιες γροθιές είχε κατεβεί 11 σειρές παρακάτω από τη θέση του στις κερκίδες ώστε να φτάσει κοντά στον Έρικ Καντονά και να τον βρίσει. Αργότερα, θα αποκαλυφθεί ότι ότι είχε συμμετάσχει σε εκδηλώσεις του ακροδεξιού εθνικού μετώπου και του φασιστικού κόμματος BNP (British National Party).

Η κλωτσιά πάντως έμεινε στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και όπως φαίνεται μνημονεύεται από φιλάθλους ακόμη και 28 χρόνια αργότερα…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…