Λινού: Το 50+1 οδηγεί στη νόσηση μέχρι και το 80% των μαθητών (video)

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα στα σχολεία και επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο γίνονται τα self test

NewsRoom 22/09/2021 | 16:46

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα ανεπαρκή μέτρα στα σχολεία χτύπησε για ακόμα μια φορά η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Η καθηγήτρια αναφερόμενη στην υπερμετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα μεταξύ των μαθητών, προχώρησε στην εκτίμηση ότι εάν δεν βρεθεί τρόπος για την ανάσχεση της επιθετικής αύξησης των των κρουσμάτων μέσα σε 3 με 4 εβδομάδες από τη στιγμή που θα εμφανιστεί το πρώτο κρούσμα σε μια τάξη, θα κολλήσουν όλοι οι μαθητές.

Σχετικά με το εξαιρετικά αυστηρό πρωτόκολλο κλεισίματος των τάξεων που εισηγήθηκε η Υπουργός Παιδείας, η Αθηνά Λινού σχολίασε πως «όταν φτάσουμε σε αυτό το σημείο του 50+1, θα έχουν πραγματικά νοσήσει πάνω από το 80% των μαθητών στην τάξη».

Μάλιστα, όπως σημείωσε η ίδια, από τη στιγμή που εντοπίζεται ένα κρούσμα κορονοϊού και έως ότου να εξεταστούν οι υπόλοιποι μαθητές, μεσολαβεί ένας εξαιρετικά επικίνδυνος και πολύτιμος χρόνος κατά τον οποίο τα παιδιά συνεχίζουν να μεταδίδουν τον κορονοϊό.

Δείτε ολόκληρο το απόσπασμα: