Το 2019 ο Μητσοτάκης «δεν ήθελε φράχτη» στον Έβρο, τώρα τον κάνει σημαία…γιατί έχουμε εκλογές (Video)

«Και με ρωτήσατε αν φοβόμαστε τους πρόσφυγες ως μια δύναμη που θα μπολιάσει την ελληνική κοινωνία, σας λέω όχι, δεν τους φοβάμαι. Δεν τους φοβάμαι» - Το αφήγημα περί φράχτη, στο χθες και...το σήμερα.

5720618

Τέσσερα χρόνια πριν και συγκεκριμένα στις 4 Οκτωβρίου του 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντιζε επιμελώς (;) να πουλήσει το προφίλ ενός μετριοπαθή εκφραστή του φιλελεύθερου κέντρου. Πώς το έκανε αυτό; Διατρανώνοντας από τα υπουργικά έδρανα ότι δεν προτίθεται να κατασκευάσει κανέναν φράχτη, κανένα τείχος στον Έβρο.

«Ούτε φράχτες θέλουμε κ. Βαρουφάκη ούτε τείχη, κανόνες θέλουμε», είχε δηλώσει στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους βουλευτές της ΝΔ να τον καταχειροκροτούν.

«Και με ρωτήσατε αν φοβόμαστε τους πρόσφυγες ως μια δύναμη που θα μπολιάσει την ελληνική κοινωνία, σας λέω όχι, δεν τους φοβάμαι. Δεν τους φοβάμαι. Αρκεί να είναι αυτοί οι οποίοι πληρούν τους κανόνες για να απολαμβάνουν διεθνούς προστασία», είχε προσθέσει στη συνέχεια.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Καθώς ωστόσο την «πραγματικότητα» αυτή διαδέχθηκε η πρωθυπουργία του, φέρεται πως πολύ γρήγορα οι μάσκες έπεσαν και το προφίλ του πραγματικού Μητσοτάκη αποκαλύφθηκε. Δεδομένου ότι έρχονται και οι εκλογές, ήταν αρκετά αναμενόμενο για τον Μητσοτάκη να κάνει σημαία της προεκλογικής του εκστρατείας τον φράχτη στον Έβρο. Μην και μείνουν «ορφανά τα ακροδεξιά», μη και δε συσπειρώσει αρκετούς ακροδεξιούς ψήφους.

Το αφήγημα περί φράχτη, στο σήμερα:

Την περασμένη Πέμπτη 30 Μαρτίου σε προεκλογική ομιλία του στον Γέρακα, ο προσφάτως σκληροπυρηνικός φιλελεύθερος Μητσοτάκης διεμήνυσε: «Με ή χωρίς ευρωπαϊκά χρήματα ο φράχτης θα τελειώσει».

Σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτή είναι απάντηση σε όσους επιχειρούν «να υπονομεύσουν το έργο της κυβέρνησης», όσον αφορά τον Έβρο.