Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει άμεσα τη ασφαλή διαμονή όλων των φοιτητών

Μετά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των εστιών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων

NewsRoom 23/03/2020 | 23:29

«Η για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας των εστιών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων αν δεν είναι αποτέλεσμα σύγχυσης είναι η ομολογία της αδυναμίας διασφάλισης συνθηκών υγιούς διαβίωσης σε οργανωμένες δημόσιες μονάδες συλλογικής κατοικίας», τονίζει το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.  

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «σε κάθε περίπτωση επισημαίνουμε το γεγονός πως έχει ήδη επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας πέραν των απολύτως αναγκαίων μετακινήσεων. Η ταυτόχρονη και άνευ ελέγχου μετακίνηση μερικών εκατοντάδων πλέον νέων ανά την επικράτεια, από περιοχές με υψηλούς δείκτες διασποράς της επιδημίας προς την επαρχία θεωρείται η ασφαλέστερη επιλογή;»

«Θεωρούμε πως, στα πλαίσια των μέτρων διασφάλισης δημόσιας υγείας, η πρόβλεψη διαμονής σε τουριστικά καταλύματα φοιτητών των ΑΕΙ πρέπει να συμπεριλάβει όλους όσους έχουν παραμείνει να κατοικούν στις Εστίες και να συνοδευθεί από είναι αναγκαίο να συνοδευτεί από μέτρα σίτισης τους.

» Να διασφαλισθούν με σαφήνεια και δημοσιότητα οι όροι ασφαλούς διαβίωσης στα όσα Τουριστικά Καταλύματα διασπαρούν οι κατοικούντες στις εστίες. Αυτό σημαίνει πλήρης ιατρικός έλεγχος ώστε να διαγνωσθούν τυχόν φορείς, ενώ απαιτείται η συνεχής παρακολούθηση όλων για όσο διάστημα παραμείνουν στα ξενοδοχεία.

» Για τη μετακίνηση όσων κατοικούν σε Φοιτητικές Εστίες σε ξενοδοχεία άλλων πόλεων (περιπτώσεις περιφερειακών ΑΕΙ)  να διασφαλισθεί η αποτροπή της δυνητικής μετάδοσης του ιού με όρους υγειονομικούς  (test, μέσα προστασίας κλπ) κι όχι μιας τυπικής απομόνωσης κατά τη μετακίνηση.

» Αν δεν διασφαλισθούν συνθήκες ουσιαστικής προστασίας από τον ιό ΟΛΩΝ των και την πιθανή μετάδοση του δεν είναι κατανοητή η σκοπιμότητα της απαγόρευσης λειτουργίας των εστιών».

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.