Τις κυβερνητικές κατευθύνσεις δίνει απόψε στη Βουλή ο πρωθυπουργός

Τις βασικές κατευθύνσεις του κυβερνητικού έργου θα δώσει απόψε το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. Η υλοποίηση της συμφωνίας με τρόπο που θα οδηγήσει στην ταχύτερη έξοδο από την επιτροπεία αλλά και του παράλληλου προγράμματος που έχει στόχο την ανακούφιση των χαμηλών εισοδημάτων, θα είναι οι δύο βασικοί άξονες.

tsipras 469 1

Τις βασικές κατευθύνσεις του κυβερνητικού έργου θα δώσει απόψε το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Η υλοποίηση της συμφωνίας με τρόπο που θα οδηγήσει στην ταχύτερη έξοδο από την επιτροπεία αλλά και του παράλληλου προγράμματος που έχει στόχο την ανακούφιση των χαμηλών εισοδημάτων, θα είναι οι δύο βασικοί άξονες.

Ως άμεσους στόχους ο πρωθυπουργός αναμένεται να περιγράψει την υλοποίηση της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου, ώστε να ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα των κόκκινων δανείων, και την ολοκλήρωση, το ταχύτερο δυνατόν, της πρώτης αξιολόγησης ώστε να ανοίξει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους, την οποία ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως την υπ’ αριθμόν μία προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας. 

Έμφαση ωστόσο αναμένεται να αποδώσει ο κ. Τσίπρας και στις παρεμβάσεις για την ανθρωπιστική κρίση, τη φορολογική μεταρρύθμιση, την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο αποδίδονται τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μεγάλες μεταρρυθμίσεις σε παιδεία και υγεία με έμφαση την δημιουργία εθνικού συστήματος πρόνοιας και πρωτοβάθμιας φροντίδας καθώς και την καταπολέμηση της διαπλοκής με πρώτο βήμα την αδειοδότηση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Μένει να φανεί αν ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε αναλυτική παρουσίαση των ισοδυνάμων που θα προτείνει η κυβέρνηση, κυρίως στο συνταξιοδοτικό ώστε να μην εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, και στην αγορά ενέργειας ώστε να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ. Ισοδύναμα επίσης αναζητούνται προκειμένου να αποτραπούν εισοδηματικές απώλειες για τους οικονομικά ασθενέστερους. 

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.