«Καίει» την κυβέρνηση το Politico: Η Κομισιόν ζήτησε εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις και η ελληνική πλευρά απάντησε… μην ασχολείστε!

Της κοντής κυβέρνησης της φταίνε οι δημοσιογράφοι (και) για το Predatorgate

ypoklopes photo 1

Ένα από τα κυριότερα θέματα του ημερήσιου newsletter του Politico, μαζί με τη συμπλήρωση έξι μηνών πολέμου στην Ουκρανία, είναι σήμερα το “predatorgate”, όπως χαρακτηρίζει το σκάνδαλο των υποκλοπών στη χώρα μας ο ιστότοπος που ασχολείται με ευρωπαϊκά θέματα.

Στο ρεπορτάζ που υπογράφει η Νεκταρία Σταμούλη αποκαλύπτεται η απάντηση της Αθήνας στην επιστολή της Κομισιόν με την οποία ζητούσε απαντήσεις γύρω από το σκάνδαλο. Σύμφωνα με αξιωματούχους με γνώση του περιεχομένου της ελληνικής απάντησης, σε αυτήν αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός ότι η εθνική ασφάλεια πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη μέγιστη ευαισθησία, θα το θεωρούσαμε φρόνιμο στο μέλλον να αποφεύεται η βεβιασμένη υιοθέτηση συγκεκριμένων δημοσιευμάτων που προέρχονται από πολιτικά ΜΜΕ που δεν διακρίνονται πάντα για την ακρίβεια και την αντικειμενικότητά τους”.

Και παρότι στην απάντηση της ελληνικής πλευράς αναφέρεται ότι οι ελληνικές αρχές βρίσκονται στη διάθεση της Κομισιόν “με πνεύμα συνεργασίας ως ομάδα για τον κοινό μας στόχο της προστασίας της έννομης τάξης”, όπως σχολιάζει το Politico, το μήνυμα της Αθήνας είναι σαφές: μην ασχολείστε.

“Πραγματικά πιστεύω πως ένα τέτοιο πρώτο βήμα θα ήταν πιο εποικοδομητικό και εύλογο, αντί να προβαίνετε σε γραπτή αλληλογραφία με βάση δημοσιεύματα σε ΜΜΕ που σε μεγάλο βαθμό δεν έχει ακόμα αποδειχθεί αν ευσταθούν”, αναφέρεται στην ίδια απάντηση, που υπογράφει ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιωάννης Βράιλας.

Λίγο πολύ, για να το πούμε με απλά λόγια, αυτό που λέει η ελληνική πλευρά είναι ότι και σε αυτήν την περίπτωση φταίνει οι… κακοί δημοσιογράφοι που βγάζουν πράγματα από το κεφάλι τους για να υπονομεύσουν την ελληνική κυβέρνηση που τα κάνει όλα τέλεια. Και βέβαια, λέει επίσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην… μπλέκεται στα πόδια της και να σφυρίζει αδιάφορα όσο στην Ελλάδα γίνονται “τέρατα”…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…