Newsroom

Newsroom

Της φυλακής τα σίδερα είναι μόνο για τους αντιρρησίες συνείδησης

Ο αντιρρησίας συνείδησης Μενέλαος Εξίογλου ξανασύρεται ενώπιον της Δικαιοσύνης τρεις μήνες αφότου του επιβλήθηκε το εξοντωτικό διοικητικό πρόστιμο των 6.000…

Ο αντιρρησίας συνείδησης Μενέλαος Εξίογλου ξανασύρεται ενώπιον της Δικαιοσύνης τρεις μήνες αφότου του επιβλήθηκε το εξοντωτικό διοικητικό πρόστιμο των 6.000 ευρώ για ανυποταξία. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά εκδόθηκε κι ένταλμα σύλληψης σε βάρος του από την εισαγγελία Αθηνών που οδήγησε στην άμεση μεταφορά του στην Αθήνα, όπου και παραμένει κρατούμενος από την Πέμπτη.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, το φαινόμενο του πολλαπλασιασμού των διώξεων των αντιρρησιών συνείδησης που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα εντάσσεται στο γενικό κλίμα αυταρχισμού, καταστολής κι αστυνομικών αυθαιρεσιών που έχει επικρατήσει. «Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως το ζήτημα επανέρχεται στην επικαιρότητα την ίδια περίοδο κατά την οποία η κοινωνία της βόρειας Ελλάδας συγκλονίζεται από την απρόκλητη αστυνομική βία κι αυθαιρεσία που ασκείται σε βάρος κατοίκων των Σκουριών Χαλκιδικής που αντιστέκονται στις εξορύξεις χρυσού», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.