Tinos World Music Festival: Μία προφεστιβαλική συναυλία στη μικρή σκηνή της Στέγης

Μία μέρα πριν από την έναρξη του φεστιβάλ στην Τήνο, μια προ-φεστιβαλική συναυλία στη Μικρή Σκηνή της Στέγης. Ο ήχος της κιθάρας διασχίζει διαφορετικούς μουσικούς δρόμους στο 5ο Tinos World Music Festival.

5926c82a1dc524b50b8b4658

Το πιο δημοφιλές, οικείο και διαδεδομένο μουσικό όργανο, που συνοδεύει αιώνες τώρα τον άνθρωπο σε κάθε του λυρική έκφραση, η κιθάρα, τιμάται φέτος στο 5ο Tinos World Music Festival, που θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, 2-4 Ιουνίου, στη Χώρα της Τήνου. Μία μέρα πριν από την έναρξη του φεστιβάλ, την Πέμπτη 1 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση το “Tinos World Music Festival”: Pre-festival concert στη Στέγη, με τη συμμετοχή του Enver Izmaylov, του κουαρτέτου του Αντώνη Απέργη και των Γκαλστιάν Βαχάν και Λευτέρη Χαβουτσά.

Κλασική ή ακουστική, ηλεκτρική ή άταστη, με έξι, οχτώ ή και πάνω από δέκα χορδές, η κιθάρα είναι συνυφασμένη στην κοινή συνείδηση με τη Δυτική μουσική, κλασική και σύγχρονη. Εδώ και μερικές δεκαετίες, όμως, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και σε παραδοσιακά, μη Δυτικά μουσικά ιδιώματα του κόσμου. Αυτή την όχι τόσο διαδεδομένη πλευρά της κιθάρας θα αναδείξουν μέσα από διαφορετικούς μουσικούς δρόμους και προσεγγίσεις οι φετινοί καλεσμένοι του Tinos World Music Festival.

Ανάμεσά τους, ο διεθνούς φήμης και πολυβραβευμένος σολίστ Enver Izmaylov από την Ουκρανία, που έχοντας αναπτύξει μια δική του τεχνική παιξίματος και αυτοσχεδιασμού αναδεικνύει την κιθάρα σε «πολυφωνικό» όργανο. ο καταξιωμένος Αρμένιος σολίστ του ντουντούκ Γκαλστιάν Βαχάν, που μαζί με τον κιθαρίστα Λευτέρη Χαβουτσά θα παρουσιάσουν ένα αυθεντικό αλλά πρωτότυπο αφιέρωμα στην αρμένικη παραδοσιακή μουσική· και ο Αντώνης Απέργης (ηλεκτρική και άταστη κιθάρα), με το κουαρτέτο του, σε συνθέσεις που συγχωνεύουν ένα πλήθος λαϊκών μουσικών ιδιωμάτων, από την Ελλάδα μέχρι τον αραβικό κόσμο.

Συντελεστές

Α’ μέρος

Αντώνης Απέργης: ηλεκτρική και άταστη κιθάρα

Γιάννης Πουπούλης: κιθάρα

Γιώργος Βεντουρής: κοντραμπάσο

Άγγελος Πολυχρόνου: κρουστά

Β’ μέρος

Βαχάν Γκαλστιάν (Αρμενία): ντουντούκ

Λευτέρης Χαβουτσάς: κιθάρα

Γ’ μέρος

Enver Izmaylov (Ουκρανία): κιθάρα

Καλλιτεχνική επιμέλεια φεστιβάλ: Μάρθα Μαυροειδή

Διοργάνωση: Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.sgt.gr/gre/SPG1920


Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…