Τήνος: Πρόστιμα σε πολίτες για κινητοποίηση στην οποία δεν πήγαν

Νέο καταγγελία αυθαίρετης επιβολής προστίμων σε βάρος πολιτών από την αστυνομία έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά στην Τήνο, μετά την απόπειρα για κύρωση παράβασης σε νεαρούς στα Ιωάννινα.

5198692 2

Σύμφωνα με την Αυγή, ανήμερα της τρίτης εκφόρτωσης των ανεμογεννητριών στην Τήνο, στις 23 Δεκεμβρίου, και της παράνομης αποθήκευσής τους σε οικόπεδο στο νησί, περίπου 100 κάτοικοι του νησιού πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στη χώρα και έξω από το αστυνομικό τμήμα τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα και τις αποστάσεις.

Από την επόμενη μέρα, παραμονή Χριστουγέννων, η αστυνομία και το Λιμενικό άρχισαν να καλούν μια σειρά από πολίτες για να τους επιδώσουν πρόστιμα ύψους 300 ευρώ για την παρουσία τους στην κινητοποίηση. Μόνο που κάποια από τα πρόστιμα αφορούσαν πολίτες οι οποίοι δεν βρέθηκαν ποτέ στις κινητοποιήσεις.

Το αποτέλεσμα;

Κάτοικος, που παρουσιάστηκε στο Λιμεναρχείο του επέδωσαν κλήση για πρόστιμο (300€) για παράβαση του νόμου για τα μέτρα κατα του covid. (αρθ. 3 παρ. 1 και 2 της ΚΥΑ 80588). Στις αντιρρήσεις που πρόβαλε , απάντηση που πήρε από το Λιμεναρχείο ήταν :«κάνε ένσταση» . Το τραγικό είναι ότι πρόστιμο επιβλήθηκε και στη σύζυγο του ίδιου κάτοικου, η οποία αποδεδειγμένα δεν είχε πάρει μέρος στην πορεία.

Oι κάτοικοι ήταν   ο Γρηγόρης Μαρτούλας και η σύντροφός του.

Όπως εξηγεί ο Γ. Μαρτούλας, που τάσσεται ανοιχτά κατά της εγκατάστασης αιολικών στο νησί, δεν θα είχε πρόβλημα να παραδεχτεί την παρουσία του στη διαδήλωση. «Θα την υπερασπιζόμουν και θα έλεγα ότι είναι δικαίωμά μου να διαδηλώνω τηρώντας τα μέτρα. Τώρα όμως δεν κατέβηκα, όπως και η γυναίκα μου, που δέχτηκε επίσης κλήση και δεν έχει κατέβει ποτέ σε καμία πορεία».

Κλήση σε άτομο με πόδι στον γύψο

Σε αντίστοιχη θέση βρίσκονται τουλάχιστον ακόμη τέσσερις Τηνιακοί, από τους οποίους δέχτηκαν κλήσεις ακόμη μία γυναίκα η οποία βρισκόταν εκείνη την ώρα στο φαρμακείο που λειτουργεί και είχε εφημερία και μία κοπέλα η οποία βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι εδώ και δύο εβδομάδες, καθώς έχει σπάσει το πόδι της.

Κατά τον ίδιο πρόκειται για μια επιχείρηση εκφοβισμού του κινήματος ενάντια στα αιολικά. «Έχουν φακελώσει κάποιους ανθρώπους και κάθε φορά που θα συμβαίνει κάτι, φαίνεται ότι πως θα λαμβάνουμε από μια κλήση».

Στην ίδια θέση βρίσκεται και ο δημοτικός σύμβουλος με την ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «Κοινό Τηνίων» Πέτρος Κουσουνάδης. Στον ίδιο επιδόθηκε η κλήση στο σπίτι του. «Στην κλήση του Γρηγόρη έλεγε πάνω ότι κατελήφθη. Σημαίνει δηλαδή ότι τον πιάσανε.  Ότι έγινε έλεγχος. Μόνο που ούτε τον πιάσανε γιατί δεν ήταν εκεί, ούτε έγινε γενικώς κάποιος επιτόπιος έλεγχος. Δεν προηγήθηκε καν προειδοποίηση».

Οι αστυνομικοί φαίνεται να αντιλήφθηκαν το λάθος και στην κλήση που παρέδωσαν στον Π. Κουσουνάδη «το ‘κατελήφθη’ είχε σβηστεί με ένα μαρκαδοράκι και είχε γίνει ‘διαπιστώθη’…».

Από όλους τους κατοίκους που καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα θα γίνει ένσταση. «Ακόμη και ο καινούργιος νόμος μάς δίνει κανονικά το δικαίωμα στην αυθόρμητη συνάθροιση. Αν η αστυνομία ήθελε να την κρίνει παράνομη, έπρεπε να έρθει επιτόπου και να μας προειδοποιήσει, όπως έκανε στις προηγούμενες διαμαρτυρίες».

Ο δημοτικός σύμβουλος του «Κοινού Τηνίων» προσθέτει όμως και μια άλλη, μάλλον όχι τυχαία, εξέλιξη που σχετίζεται με τη μήνυση της εταιρείας εις βάρος 70 πολιτών για κινητοποίηση ενάντια στα αιολικά που έγινε στις 11 Φεβρουαρίου του 2020. Όπως λέει, από τις αρχές Δεκεμβρίου το Α.Τ. Τήνου ξεκίνησε να καλεί πολίτες για απολογία. Δηλαδή, «την ίδια περίοδο που έρχονταν τα πλοία έπαιρναν πρώτα τον κόσμο και του ανακοίνωναν ότι έχει ποινική διαδικασία που τρέχει εις βάρος του»…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…