Τίνος είναι βρε παιδιά η εντολή; Διχασμένα τα μέσα Μαρινάκη για τον Φουρθιώτη

Από τον Μητσοτάκη ή από τον Χρυσοχοΐδη προήλθε τελικά η εντολή διακοπής της αστυνομικής προστασίας του Μένιου Φουρθιώτη; Τα ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη φαίνεται να έχουν αντικρουόμενες πληροφορίες

4994291

Ενδεικτικό της ταραχής που προκλήθηκε στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι το γεγονός ότι οι δύο μεγάλες εφημερίδες που ανήκουν στον Βαγγέλη Μαρινάκη, φάνηκε να έχουν αντιφατικές πληροφορίες σχετικά με το ποιος τελικά ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή να κοπεί η αστυνομική φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη: ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης;

Μάλιστα οι αποκλίνουσες διαρροές δημοσιεύτηκαν σε δύο από τις ιστορικές στήλες του ελληνικού Τύπου, τον «Μικροπολιτικό» στα Νέα και τον «Βηματοδότη», στο Βήμα.

Για τον «Μικροπολιτικό», πάντως, υπεύθυνος για την εντολή είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν πέρασε απαρατήρητη από το Μέγαρο Μαξίμου η “αναμπουμπούλα” που δημιουργήθηκε σχετικά με το θέμα της διάθεσης αστυνομικής φρουράς για τη φύλαξη τηλεοπτικού παρουσιαστή, που προκάλεσε και την αντίδραση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων», γράφει ο “Μικροπολιτικός” στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Και συνεχίζει: «Κι έτσι φτάσαμε χθες να έχουμε προσωπική παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα, ο οποίος σήκωσε το τηλέφωνο και διέταξε την άμεση παύση της φρουράς του Μένιου Φουρθιώτη και την επιστροφή των αστυνομικών αυτών σε κανονικά καθήκοντα, ενώ υπενθύμισε, ταυτόχρονα, ότι πρέπει η διάθεση αστυνομικής φρουράς να γίνεται γενικώς με μεγάλη προσοχή. Καθώς έχει γίνει πολλές φορές ξανά θέμα, θυμίζω κι εγώ, το πώς διατίθενται αστυνομικοί για τέτοιους σκοπούς. Σε ό,τι αφορά δε τις φήμες ότι το συγκεκριμένο τηλεοπτικό πρόσωπο έχει σχέσεις με την κυβέρνηση ή/και θα πολιτευτεί με τη ΝΔ, στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου σχολίαζαν πως είναι τόσο απίθανο που “ακούγεται ως ανέκδοτο”».

Αντιθέτως οι πληροφορίες του Βηματοδότη «βλέπουν» τον Μ. Χρυσοχοΐδη πίσω από την εντολή περί φύλαξης Φουρθιώτη: «Είναι δυνατόν, θα πείτε; Να έχουν αποσπαστεί αστυνομικοί από διάφορα αστυνομικά τμήματα για την 24ωρη φύλαξη του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη; Ποιος είναι ο Φουρθιώτης που θέλει και αστυνομική προστασία που όμοιά της δεν έχουν ούτε οι βουλευτές; Και να σκεφτείτε ότι ένας από τους λόγους της αυξημένης φύλαξής του, που επικαλείται είναι για «να μην τον δολοφονήσει η 17 Νοέμβρη». Εκτός από την μόνιμη φρούρηση της οικίας του από περιπολικό, ο Μένιος Φουρθιώτης συνοδεύεται σε εικοσιτετράωρη βάση από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων, δηλαδή έχει στην διάθεσή του 3 αστυνομικούς, και ένα συνοδευτικό αυτοκίνητο!

Προκαλεί, θα πείτε, την κοινή γνώμη. Και όντως έτσι είναι. Μαθαίνω λοιπόν ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε εντολή να αρχίσει άμεσα η διαδικασία για την αφαίρεση της φρουράς του παρουσιαστή. Παράλληλα, μαθαίνω επίσης, ότι ετοιμάζεται Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο μπαίνει μια τάξη στις αστυνομικές φρουρές διαφόρων προσώπων. Διότι μετά από έρευνα βρέθηκαν πολλοί να διαθέτουν φρουρά και αστυνομική προστασία, χωρίς να γνωρίζει κανείς τους λόγους πως την απέκτησαν.

Για να ξέρετε: Η υπόθεση Φουρθιώτη, με την 24ωρη φύλαξη, ξεκίνησε από πέρυσι, στις 26 Μαρτίου 2020, με την υπ΄αριθμό 1519/20/1065888 απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με την διάθεση ενός αστυνομικού, και μετά από μια σειρά νέων αιτημάτων του Μένιου Φουρθιώτη έφτασαν στον τελικό αριθμό (των τεσσάρων αστυνομικών και του ενός περιπολικού). Το πιο περίεργο, δηλαδή αυτό που έκανε πολλούς να εξοργιστούν είναι ότι ως λόγο γι’ αυτή την απαίτησή του προέβαλε τον ισχυρισμό ότι κινδυνεύει να δολοφονηθεί από μέλη της φυλακισμένης και διαλυμένης προ 20ετίας τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη”!!»

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Καιρός

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Ο καιρός θα σημειώσει σημαντική επιδείνωση - Έρχονται καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μαρουσάκης καιρός

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα 24ωρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας