Την Τρίτη θα συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση «Λάκκος Καρατζά»

Έντονα ήταν τα αστυνομικά μέτρα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, ενώ, σύμφωνα με καταγγελίες, απαγόρευσαν την είσοδο σε κόσμο με μπλούζες «SOS Χαλκιδική» 

Την Τρίτη, 2 Ιουλίου, αναμένεται να ξεκινήσει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης η αποδεικτική διαδικασία στη δίκη των 26 διωκόμενων για την υπόθεση του “Λάκκου Καρατζά”. Η δίκη εκφωνήθηκε σήμερα, αφού προηγουμένως έγινε η κλήρωση των ενόρκων, αλλά διεκόπη λόγω κωλυμάτων που επικαλέστηκαν συνήγοροι υπεράσπισης.

Η υπόθεση αφορά τη μαζική κινητοποίηση κατοίκων της Χαλκιδικής και μελών του Κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου 2013 και κατέληξε σε επεισόδια, όταν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ συνεπλάκησαν με το συγκεντρωμένο πλήθος.

Εκτός από τα συγκεκριμένα γεγονότα που έγιναν στην περιοχή “Λάκκος Καρατζά” στο βουνό Κάκαβος, η δικογραφία περιλαμβάνει και μεταγενέστερα περιστατικά, που φέρεται να τελέστηκαν σε κινητοποιήσεις κατοίκων της ίδιας περιοχής, μέχρι τα τέλη Αυγούστου του ίδιους έτους, στη Μεγάλη Παναγία και την Ιερισσό Χαλκιδικής.

Η δικογραφία καταλογίζει στα εμπλεκόμενα πρόσωπα -μεταξύ άλλων- τις πράξεις της σύστασης συμμορίας, της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κ.ά.

Κάποιοι από τους κατηγορούμενους αυτής της δικογραφίας είχαν παραπεμφθεί και στη μεγάλη δίκη των Σκουριών, που τελείωσε τον περασμένο Νοέμβρη με την πανηγυρική αθώωση όλων των εμπλεκόμενων προσώπων.

Το πρωί, μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού, αλλά και εργαζόμενοι της “αυτοδιαχειριζόμενης” ΒΙΟΜΕ όπως επίσης αλληλέγγυοι που στηρίζουν το εγχείρημά τους, βρέθηκαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους διωκόμενους.

«Βάκχες»: Η νέα παράσταση της Έλλης Παπακωνσταντίνου ταξιδεύει στην Ευρώπη

«Βάκχες»: Η νέα παράσταση της Έλλης Παπακωνσταντίνου ταξιδεύει στην Ευρώπη

Η διακεκριμένη Ελληνίδα σκηνοθέτιδα Έλλη Παπακωνσταντίνου μετρά σχεδόν δύο δεκαετίες αδιάλειπτης παρουσίας σε μεγάλα Φεστιβάλ…

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η ΠΟΕΔΗΝ για το Αττικό – Βγήκαν ξανά τα ράντζα στους διαδρόμους (Photo)

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η ΠΟΕΔΗΝ για το Αττικό – Βγήκαν ξανά τα ράντζα στους διαδρόμους (Photo)

Οι παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές είναι γεμάτες. Όχι μόνο οι θάλαμοι αλλά και οι διάδρομοι»