Newsroom

Newsroom

Την Τρίτη η κηδεία του Μ. Φαράκου

Κηδεύεται αύριο στις 13:00 από τον Ιερό Ναό Αγ.Θεοδώρων, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών ο βετεράνος δημοσιογράφος Αγαμέμνων (Μέμος) Φαράκος, ο…

memos farakos

Κηδεύεται αύριο στις 13:00 από τον Ιερό Ναό Αγ.Θεοδώρων, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών ο βετεράνος δημοσιογράφος Αγαμέμνων (Μέμος) Φαράκος, ο οποίος απεβίωσε χθες βράδυ σε ηλικία 89 ετών.

Ο Μέμος Φαράκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1924. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές, εισήχθη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1946, στα δύσκολα χρόνια της μετεμφυλιακής Ελλάδας, από την εφημερίδα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «ΜΑΧΗ», «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ», «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», «ΑΘΗΝΑΪΚΗ», «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΣΗΜΕΡΙΝΑ», «ΒΡΑΔΥΝΗ» και στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ», ενώ υπήρξε προϊστάμενος εξωτερικού δελτίου και σύμβουλος έκδοσης του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επίσης, ήταν αρχισυντάκτης ειδήσεων της ΕΙΡΤ, υποδιευθυντής Ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA», διευθυντής των Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ 5» και «EXTRA» και συντάκτης στην ΕΤ1 και τον «ΑΝΤΕΝΝΑ», ενώ διετέλεσε αρχισυντάκτης του ραδιοφωνικού σταθμού «ΑΘΗΝΑ 9,84». Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας συμμετείχε σε περισσότερες από εκατό αποστολές στο εξωτερικό, όπως στο Νταβός, στη Μόσχα, στο Βελιγράδι, στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες και στην Άγκυρα.

Η πορεία του Μέμου Φαράκου εκφράζει σε μεγάλο βαθμό τη μεταπολεμική αθηναϊκή δημοσιογραφία. Αυτή τη διαδρομή, σ’ ένα δύσκολο, αλλά και συναρπαστικό επάγγελμα και τη συνεργασία του με τουλάχιστον 17 εκδότες – εργοδότες έχει αφηγηθεί στο βιβλίο του «Οι εργοδότες», 2005, αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο των εφημερίδων και της τηλεόρασης. Στη συγγραφική του δράση ανήκει επίσης το βιβλίο «Πώς δενόταν το ατσάλι, τα πικρά, μεγάλα, ωραία χρόνια» 2010. Στο τελευταίο βιβλίο του «Ήταν κάποτε ένας πόλεμος», κατέγραψε τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην εποποιία του Ελληνοαλβανικού Μετώπου του 1940.

Ο Μέμος Φαράκος εκτός από τη δημοσιογραφική και συγγραφική του δράση είχε και συνδικαλιστική δραστηριότητα, καθώς υπήρξε μέλος του Δευτεροβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Διετέλεσε, επίσης, μέλος της γνωμοδοτικής επιτροπής των Βραβείων του Ιδύματος Μπότση.

 

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

kallianos adonis 654 new 102 1

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

«Ήταν ένας άνθρωπος που είχε πολλά νοσήματα, η ανακοπή δεν είναι κάτι που προβλέπεται», τόνισε…

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

dimitrakopoulos

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

Τι είπε ο δικηγόρος του γιατρού του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου σχετικά με τις καταγγελίες…