Newsroom

Newsroom

Την Τετάρτη η συζήτηση στη Βουλή για τον ΟΛΘ

Την Τετάρτη στις 10 το πρωί θα γίνει τελικά στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η έναρξη των συζητήσεων…

olth 0

Την Τετάρτη στις 10 το πρωί θα γίνει τελικά στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η έναρξη των συζητήσεων για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και όχι την Τρίτη όπως ήταν προγραμματισμένο. Το ΤΑΙΠΕΔ, παρόντος του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη θα ενημερώσει τους βουλευτές της Επιτροπής για το σχέδιο που θα ακολουθήσει ώστε να αξιοποιηθεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Παρά την αλλαγή που έγινε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος(ΟΜΥΛΕ) δεν αλλάζει το πρόγραμμα των κινητοποιήσεών της και έτσι αύριο Τρίτη πραγματοποιεί 24ωρη απεργία, συγκέντρωση στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην συνέχεια πορεία προς τη Βουλή. Την Τετάρτη επίσης 24ωρη απεργία, συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο χώρο έξω απο το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στην συνέχεια πορεία προς τα γραφεία του ΟΛΠ.

«Προχωρούν σε μια εγκληματική πολιτική και ετοιμάζονται να παραδώσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε ξένους μονοπωλιακούς ομίλους» σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και προσθέτουν: «Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι διαχρονικά κερδοφόρος Οργανισμός με αποθεματικό της τάξης των 100 εκατ. ευρώ και χωρίς καμία δανειακή επιβάρυνση, αποτελεί το σύμβολο της πόλης με ιδιαίτερο συγκριτικό πλεονέκτημα την διείσδυση στην Βαλκανική ενδοχώρα, την ανάπτυξη του τουρισμού, του εμπορίου, των μεταφορών και την απευθείας σύνδεση με το νησιωτικό σύμπλεγμα».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το οποίο τοποθετήθηκε κατά της πώλησης του λιμανιού.

«Η ολική παραχώρηση βρίσκει αντίθετους Δήμο, Περιφέρεια, φορείς και πολίτες της πόλης που βλέπουν ένα κερδοφόρο δημόσιο λιμάνι να οδηγείται στο ξεπούλημα και να θυσιάζεται για το πρόσκαιρο κέρδος. Η διοίκηση του ΕΚΘ εκφράζει την αντίθεση της στις μεθοδευμένες αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ και στα σχέδια του για ξεπούλημα του ΟΛΘ. Το ΤΑΙΠΕΔ αποφασίζει, εισαγάγει και στη συνέχεια ενημερώνει τη Βουλή για το μείζον θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ σαν να πρόκειται για το «τσιφλίκι» του, δημιουργώντας την απορία για το που είναι η Κυβέρνηση σε όλη αυτή την διαδικασία» σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΕΚΘ.

Επίσης, την Τετάρτη θα παραμείνουν «δεμένα» τα πλοία στα λιμάνια της χώρας, καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Πηγή: efsyn.gr

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…