Την συμπόρευση της με τον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε η ΔΗΜΑΡ

Λίγες ώρες πριν από την εκδήλωση για την Προοδευτική Συμμαχία, η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην κίνηση και την ένωση των δυνάμεών της με τον ΣΥΡΙΖΑ.

tsipras

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, θα έχει σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η συνάντηση -που θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του κ. Τσίπρα στη Βουλή- έρχεται μετά την απόφαση που έλαβε νωρίτερα το μεσημέρι η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ να ενώσει τις δυνάμεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις κινήσεις και τους ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία. 

Μια συνεργασία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, που “θα είναι μια ισότιμη σχέση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας”. Επιπλέον, η συνάντηση λαμβάνει χώρα λίγες ώρες πριν από την έναρξη, το απόγευμα, της Πανελλαδικής Συνάντησης Για μια Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη, στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου.

Κατά πληροφορίες, στη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, θα συνοδεύουν τον κ. Θεοχαρόπουλο οι: Δημήτρης Χατζησωκράτης, Δημήτρης Χαλαζωνίτης, ο γραμματέας της ΚΕ Στέργιος Καλπάκης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Ευγενία (Τζένη) Αρσένη, Γιάννης Αργυρός, Γιώργος Παπαβασιλόπουλος.

H  απόφαση της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ αναφέρει:

«Θεωρούμε ότι αυτό που μας ενώνει είναι το παρόν και κυρίως το μέλλον για την ανάγκη ανάδειξης μιας πραγματικά προοδευτικής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, παραμερίζοντας άλλα όχι σβήνοντας, τις διαφορές μας για το παρελθόν, για κυβερνητικές πολιτικές που ασκήθηκαν και τις υπαρκτές μας διαφωνίες σε μια σειρά ζητημάτων».

Όπως τονίζεται, η συνεργασία αυτή «θα είναι μια ισότιμη σχέση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας. Οι πολιτικές θέσεις της ΔΗΜΑΡ θα εκφράζονται με αυθεντικό τρόπο, μέσω της πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας. Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ με το δικό της διακριτό πλαίσιο θέσεων θα έχει θετική συμβολή στο να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να συντελεστεί στη χώρα μια πραγματικά προοδευτική αλλαγή με σύγχρονο, ρεαλιστικό, μεταρρυθμιστικό σχέδιο».

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι στη ΔΗΜΑΡ «έχουμε τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή υπέρ των ευρύτερων συνεργασιών σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Στο 2ο Συνέδριο του κόμματός μας λέγαμε ότι “σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, καθίσταται αναγκαία η συμπαράταξη και κοινή δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλιστικού χώρου, της πολιτικής οικολογίας, της ριζοσπαστικής Αριστεράς, αλλά και του ευρωπαϊκού φεντεραλισμού”».

Επίσης ότι στη ΔΗΜΑΡ «επιλέξαμε να μείνουμε σταθεροί στο δρόμο της ανασυγκρότησης της προοδευτικής παράταξης. Διότι είμαστε υπέρ της πρόσθεσης και του πολλαπλασιασμού δυνάμεων. Τονίσαμε ότι η Δημοκρατική Αριστερά, ως κοινοβουλευτικό κόμμα, προετοιμάζεται για την συμμετοχή της στις ευρωεκλογές με την πολιτική της αυτονομία, συζητώντας και με άλλες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου με στόχο την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση».

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση του κόμματος, η σημερινή περίοδος είναι «περίοδος επαναπροσδιορισμού της κοινωνίας και αναδιάταξης των πολιτικών δυνάμεων. Χρειαζόμαστε μια προοδευτική λύση με συγκεκριμένο προγραμματικό σχέδιο με σαφή και αδιαπραγμάτευτο τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Το ερώτημα που τίθεται σήμερα είναι αν θα συμβάλουμε όλοι μας στην ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου».
 

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Κασσελάκης

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Στο μήνυμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι σε όλες τις αφηγήσεις του είναι…

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

olympiaki floga

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

Όπως καταγγέλλει δημόσια ο Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος που εργάζεται επί 20…

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

dubai kakokairia arthrou

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

Περίπου 60 Έλληνες από διάφορες περιοχές της χώρας, έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο μην μπορώντας να…