Newsroom

Newsroom

Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου πρότεινε για ΠτΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ήρθε η ώρα να εκλεγεί μια γυναίκα στην ανώτατη πολιτειακή θέση

4975975

Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, προτείνει η κυβέρνηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο στο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Είναι η ώρα να αποκτήσει η πατρίδα μας μια άξια Ελληνίδα σε αυτή τη θέση. Προτείνω την πρόεδρο του ΣτΕ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Διακρίνεται για τη μετριοπάθειά της και την ευθικρισία της αλλά και για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.» είπε ο πρωθυπουργός.

Η κυρία Σακελλαροπούλου είναι πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και μάλιστα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του ΣτΕ, ενώ τον Οκτώβριο του 2018 επελέγη στην ηγεσία του ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ρυθμιστής του Συντάγματος, οφείλει να έχει αίσθηση καθήκοντος, πρέπει να διαθέτει γνώσεις και διεθνή εμπειρία, ώστε να εκπροσωπεί τη χώρα με αξιοπρέπεια στο εξωτερικό» ανέφερε στη συνέχεια, ενώ τόνισε ότι δεν προέρχεται από την πολιτική οικογένεια της ΝΔ.

Ποιά είναι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Paris II. Εισήλθε ως Εισηγήτρια στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εν συνεχεία προήχθη διαδοχικά σε Πάρεδρο (1988) και Σύμβουλο (2000).

Τον Οκτώβριο του 2015 τοποθετήθηκε Αντιπρόεδρος του ΣτΕ ενώ τον Οκτώβριο του 2018 τοποθετήθηκε, ομόφωνα, στη θέση της Προέδρου του ΣτΕ.

Έχει συμμετάσχει στην Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, της οποίας έχει διατελέσει γενική γραμματέας (1985 – 1986), αντιπρόεδρος (2006 – 2008) και πρόεδρος (1993 – 1995, 2000 – 2001).

Κατά καιρούς αρθογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά ενώ έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του βιβλίου “Οικονομική κρίση και προστασία του περιβάλλοντος στη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας” (εκδόσεις Παπαζήση).

Υπηρέτησε στο Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ, ενώ επί σειρά ετών ήταν στο Ε΄ Τμήμα, το λεγόμενο και «οικολογικό». Έχει εξειδικευτεί στο περιβαλλοντικό δίκαιο και έχει μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο στο πανεπιστήμιο Paris II (Γαλλία), ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια, ημερίδες και εκδηλώσεις σχετικά με το δίκαιο του περιβάλλοντος, κλπ.

Από το 2005 διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δικαστών, Δίκαιο του Περιβάλλοντος.

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…