Newsroom

Newsroom

Την Πέμπτη η απόφαση Τουσκ για Σύνοδο Κορυφής με θέμα το μεταναστευτικό

Την Πέμπτη θα αποφασίσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, για το αν θα συγκαλέσει Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των 28 χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό.

tusk hd 1

Την Πέμπτη θα αποφασίσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, για το αν θα συγκαλέσει Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των 28 χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό.

Τόνισε ότι θα λάβει την απόφαση αυτή μετά από διαβουλεύσεις με σειρά ηγετών, πέραν όσων έχουν ήδη εκφραστεί υπέρ της σύγκλησης της Συνόδου. Η Γερμανία και η Αυστρία ζήτησαν νωρίτερα να συγκληθεί έκτακτη σύνοδος την επόμενη εβδομάδα για να αντιμετωπιστεί η χειρότερη μεταναστευτική κρίση που έχει γνωρίσει η Ευρώπη από το 1945. Η Σλοβακία, η οποία διαφωνεί με το προτεινόμενο σύστημα των ποσοστώσεων για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων, τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής Συνόδου Κορυφής.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ντόναλντ Τουσκ είχε σημειώσει ότι θα συγκαλέσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των χωρών – μελών της Ε.Ε. εάν οι Ευρωπαίοι δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.